Εκπαίδευση

Θ.Γουλτίδης: «Σιωπούν οι «εμπνευστές» του σχεδιασμού των πειραματικών σχολείων του Κιλκίς»

Ο συνταξιούχος συμπολίτης εκπαιδευτικός Θεόφιλος Γουλτίδης επανέρχεται και πάλι  γιά τον σχεδιασμό των πειραματικών σχολείων του Κιλκίς με την ακόλουθη δήλωση διαμαρτυρίας:

“Δυστυχώς οι «εμπνευστές» του σχεδιασμού των πειραματικών σχολείων του Κιλκίς, σιωπούν κι αφήνουν το χρόνο να λειάνει τις πληγές που δημιούργησαν οι επιλογές τους!

Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την κοινή γνώμη της πόλης και του νομού μας, να διευκρινιστούν τα κριτήρια επιλογής των δύο σχολείων!

Γιατί π. χ. έπρεπε να γίνουν πειραματικά το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο κι όχι το 3ο Γυμνάσιο, το Γυμνάσιο Πολυκάστρου, το ΓΕΛ Χέρσου, Καμπάνη κ.λ.π.

Τις κοινωνικές επιπτώσεις που θα είχε η επιλογή τους, τις έλαβαν υπόψη τους οι «εμπνευστές» ή χάθηκαν από φτηνή ιδιοτέλεια;

Τα προβλήματα όμως μεγαλώνουν και θα τα βρουν πολύ σύντομα μπροστά τους! Έμαθα ότι οι σύλλογοι των καθηγητών και η ΕΛΜΕ διαμαρτυρήθηκαν αλλά δεν ίδρωσε το αυτί κανενός!

Γνωρίζουν όμως οι σύλλογοι των γονέων, ότι το αδιαχώρητο στα δύο Γυμνάσια (1ο και 3ο) και κυρίως στο 1ο ΓΕΛ, έχει προ πολλού ξεπεραστεί;

Έχουν επιστρατευτεί αίθουσες υπογείων, εργαστηρίων και αίθουσες που διαμορφώθηκαν πρόχειρα με νοβοπάν ,για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Αλήθεια, ποια είναι η θέση των γονέων στο ιδιαίτερα σοβαρό αυτό πρόβλημα; Οι γονείς γνωρίζουν τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους;

Σε προηγούμενο άρθρο μου, έθιξα το μείζον θέμα της αναγκαστικής μετακίνησης των παιδιών κυρίως του Γυμνασίου που μένουν δίπλα στο 2ο πειραματικό Γυμνάσιο και δεν ευνοήθηκαν απ’ την κλήρωση!

Αυτά που υποτίθεται έχουν ίσες ευκαιρίες στη μάθηση, υποχρεούνται να κάνουν δύσκολες διαδρομές διασχίζοντας την πόλη με πολλά αδέσποτα. Αν η επιλογή του Γυμνασίου ήταν δική τους, δεν θα υπήρχε κανένας λόγος αντίδρασης.

Αλλά εδώ έρχεται ο «εμπνευστής» και ελαφρά τη καρδία δημιουργεί ένα σοβαρότατο κοινωνικό πρόβλημα. Ποιος θα το λύσει; Αυτός που το υφίσταται ή αυτός που το δημιουργεί;

Κι αν αρνηθεί αυτός που το υφίσταται, να εγγράψει το παιδί του στο Γυμνάσιο, ποιος θα είναι έκθετος για την πολιτεία;”

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Όχι χαμηλά τα “πανώ”

Τείνει να εξελιχθεί, αν δεν έχει ήδη εξελιχθεί, σε … μόδα στο Κιλκίς η ανάρτηση ενημερωτικών “πανώ” σε χαμηλό ύψος, […]