Αθλητισμός

Γνωριμία με την τοιχοσφαίριση στο 5ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς

Εκδήλωση γνωριμίας των μαθητών των τριών τελευταίων τάξεων του 5ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς με το νέο άθλημα της τοιχοσφαίρισης πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15.10.18, στις εγκαταστάσεις του γυμναστηρίου “Κίνησις” (Kinesis).

Η παρουσίαση κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών καθ΄όλη την διάρκεια της εκδήλωσης.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

“Στο 5ο Δ. Σ. Κιλκίς δεν εφησυχάζουμε ποτέ. Αντιθέτως είμαστε ανοιχτοί σε καθετί νέο, σύγχρονο, καινοτόμο, διαφορετικό. Ούτε το μάθημα της φυσικής αγωγής θα μπορούσε να διαφέρει από αυτήν την λογική, οπότε… τοιχοσφαίριση!

Τα παιδιά των δ΄, ε΄ και στ΄ τάξεων, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα καινούργιο άθλημα, την τοιχοσφαίριση ή Wallball ή Chinese Handball (στην Αμερική).

Η δράση έλαβε χώρα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ΚΔΑΠ Kinesis, απέναντι από το σχολείο.

H πρωτοβουλία ανήκει στην καθηγήτρια φυσικής αγωγής και διευθύντρια του σχολείου, Αφροδίτη Ντίνου και καθοδηγητής ήταν ο Αντώνης Γιαννακίδης, πρεσβευτής, θα λέγαμε, του αθλήματος στο Κιλκίς.

Τα παιδιά, κατά τμήματα, ενημερώθηκαν για το άθλημα και τους κανονισμούς του και μετά είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν βιωματικώς και να παίξουν.

Πρώτα μόνη τους για να εξοικειωθούν με την μπάλλα και μετά έπαιξαν αγώνες ανά δυο. Εκτός του ότι όλοι το χάρηκαν ιδιαιτέρως και εκδήλωσαν την επιθυμία να ξαναπαίξουν, κάποιοι έδειξαν και ιδιαίτερες ικανότητες, που εντυπωσίασαν. Σκεφτόμαστε σοβαρά με τον κ. Γιαννακίδη, μιά διοργάνωση για την διάδοση του αθλήματος.

Σε γενικές γραμμές το άθλημα θυμίζει “σκουώς”, αλλά παίζεται χωρίς ρακέτα. Βασικά με το χέρι (εξ’ ου και η ονομασία “χάντμπωλλ” στην Αμερική), αλλά επιτρέπεται ο παίκτης να χρησιμοποιήσει και κάθε άλλο μέρος του σώματος.

Μεταξύ των χτυπημάτων των παικτών μεσολαβεί ο τοίχος και αποκρούεται η μπάλα εναλλάξ. Οι ταχύτητες που αναπτύσσονται είναι μεγάλες και απαιτούνται εξαιρετικά αντανακλαστικά. Και μόνο σαν παιχνίδι να το πάρει κανείς, αποτελεί μια εξαιρετική άσκηση για όλο το σώμα, ενώ διασκεδάζεις κιόλας. Όσο για τα έξοδα, αυτά είναι ελάχιστα, καθώς αρκεί ένας τοίχος και μια μικρή (ειδική) μπάλλα (μέγεθος τέννις περίπου).”

Περισσότερα
Δείτε ακόμα