Γενικά

Χ.Γκουντενούδης: “Προτεραιότητα στον δρόμο Αθηνών-Ευζώνων”

Να δοθεί άμεση προτεραιότητα στην μετατροπή του τμήματος της εθνικής οδού Αθηνών-Ευζώνων μεταξύ των κόμβων Πολυκάστρου και Χαλάστρας σε δρόμο μονής κατευθύνσεως με διαχωριστικό διάζωμα, ζητεί από την αρμόδια υπουργό μεταφορών, υποδομών και δικτύων ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, με αφορμή το πρόσφατο πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στην περιοχή.ΓΚΟΥΝΤΕΝΟΥΔΗΣ 1

Στην σχετική επιστολή του ο κ. Γκουντενούδης αναφέρει τα εξής:

Κύριε Υπουργέ
Είναι γνωστό ότι ένα από τα ελάχιστα, ίσως το μοναδικό (εκτός των Τεμπών), τμήμα της ΠΑΘΕ στο οποίο υπάρχει αμφίδρομη κυκλοφορία είναι αυτό μεταξύ των κόμβων Πολυκάστρου και Χαλάστρας.

Στο τμήμα αυτό έχουν γίνει μέχρι σήμερα εκατοντάδες ατυχήματα (κυρίως μετωπικές συγκρούσεις) και έχουμε θρηνήσει πληθώρα θυμάτων.

Πολύ πρόσφατα στο ύψος του οικισμού Λιμνοτόπου (έξω από το Πολύκαστρο), σε μετωπική σύγκρουση δύο Ι.Χ. επιβατικών οχημάτων, έχασαν τη ζωή τους τέσσερις συμπολίτες μας.

Είναι γνωστό επίσης ότι για όλο το τμήμα της παραπάνω οδού υπήρχε ήδη πρόβλεψη και υπάρχει απαλλοτριωμένη η έκταση για την κατασκευή του παράλληλου διπλού δρόμου.

Όπως γνωρίζετε το τμήμα αυτό αποτελεί τμήμα της Εισόδου – Πύλης της Ελλάδος από και προς το εξωτερικό (Μεθοριακός Σταθμός Ευζώνων), ο φόρτος κυκλοφορίας είναι αυξημένος και ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, λόγω προσέλευσης τουριστών αλλά και λόγω αυξημένης κυκλοφορίας φορτηγών μεταφορών βαρέως τύπου.

Επίσης την χειμερινή περίοδο υπάρχει ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος λόγω πυκνής ομίχλης που κατά καιρούς παρατηρείται στην περιοχή.

Γνωρίζουμε ότι έχει ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη του έργου με όλα τα προβλεπόμενα και απομένει η χρηματοδότησή του.

Παρακαλούμε να επισπεύσετε τις διαδικασίες, δίνοντας άμεση προτεραιότητα στο παραπάνω σοβαρότατο έργο.

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]