Πολιτική

Χ.Γκουντενούδης: «Πάνω και πρώτα από όλα τα συμφέρον των δημοτών»

Σε πανηγυρικό κλίμα, με κυρίαρχη την ενθουσιώδη συμμετοχή και την ογκώδη συγκέντρωση δημοτών,πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του δημοτικού συνδυασμού «Παιονία Ισχυρή», της οποίας ηγείται ο Χρήστος Γκουντενούδης.
Εκλογικό κέντρο και εξωτερικός περιβάλλων χώρος πλημμύρισαν από κόσμο το απόγευμα του Σαββάτου 5.4.14. Ήταν όλοι εκεί. Δημότες από κάθε περιοχή του δήμου Παιονίας, πολλοί νέοι, φίλοι από τα παλιά και υποστηρικτές του Χρήστου Γκουντενούδη, που με την ένθερμη παρουσία τους, θέλησαν να δώσουν το μήνυμα της ενίσχυσης της ‘’Παιονίας Ισχυρής’’ στην πορεία της προς τη νίκη.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης ήταν ο πρωταγωνιστής της βραδιάς και δέχθηκε από τον κόσμο άπειρες εγκάρδιες ευχές για καλή και νικηφόρα έκβαση του εκλογικού αγώνα.
Στην σύντομη ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Παιονίας υπογράμμισε ιδιαίτερα την αξία της συμμετοχής των δημοτών στην πολυπληθή συνάθροιση.
«Δίνει μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας και προοπτικής.Για την περιοχή μας, για τους συμπολίτες μας, για τη νέα γενιά. Είμαστε όλοι εδώ για μια Παιονία αναπτυξιακή, νοικοκυρεμένη, αλληλέγγυα.Είμαστε όλοι εδώ, για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να εργαστούμε για να πάει μπροστά ο τόπος μας. Και ο τόπος’’ συνέχισε ‘’προοδεύει μόνο όταν το αποφασίσουν οι άνθρωποί του,μόνο όταν συμφωνήσουν στο τι θέλουν να κάνουν κι αφού συμφωνήσουν χαράξουν το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα δουλέψουν με γνώμονα το καλό και το συμφέρον της περιοχής».
Ως προς την θεσμική οπτική της αυτοδιοίκησης σημείωσε με έμφαση ότι για το δημοτικό συνδυασμό ‘’Παιονία Ισχυρή’’ ο δήμος Παιονίας ταυτίζεται με τη συμμετοχή, την δράση και την παραγωγή έργου. Είναι χώρος ελεύθερης επικοινωνίας με τον δημότη,ένας χώρος κατάθεσης ιδεών, ένα πεδίο μάχης και διαρκούς διεκδίκησης για την προκοπή του τόπου, μια εστία κοινωνικής προσφοράς
Κάθε δημοτική αρχή οφείλει να σέβεται και να τιμά την εντολή που της έχουν δώσει οι πολίτες: Να υπηρετεί τον τόπο, να διεκδικεί επίμονα και αποφασιστικά, έργα και υποδομές που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής του δημότη. Να είναι δίκαιη και αμερόληπτη,να λειτουργεί με κανόνες διαφάνειας, να ασκεί έντιμη οικονομική διαχείριση.Να βάζει πάνω και πρώτα από όλα το καλό και το συμφέρον του δημότη».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Γκουντενούδης στο ποιόν της ‘’Παιονίας Ισχυρής’’ για να καταδείξει ότι η ενεργοποίηση των δημοτών στα κοινά είναι απόφαση ευθύνης και πράξης αγάπης για τον τόπο.
«Δεν πάει πολύς καιρός», τόνισε ο κ. Γκουντενούδης «από τότε που φτιάξαμε μια δημοτική ομάδα,από ανθρώπους που είναι εδώ ανάμεσά μας, είναι εργατικοί και νοικοκύρηδες, το όνομά τους μετράει στην τοπική μας κοινωνία, έχουν δηλ. κοινωνική αποδοχή.Τους γνωρίζετε και τους εκτιμάτε. Η δημοτική μας ομάδα έχει την εκτίμηση του κόσμου,που από το ξεκίνημά της την έχει «αγκαλιάσει», και έχει εναποθέσει πολλές από τις ελπίδες του σε εμάς». Επίσης διαβεβαίωσε τους παρευρεθέντες ότι θα σταθεί αντάξιος των προσδοκιών τους.
Ο κ. Γκουντενούδης απάντησε και στις «αιχμές» που δέχεται επί προσωπικού για την δράση του στην περιφερειακή ενότητα, τις οποίες απέδωσε σε φθόνο, και τόνισε ότι το έργο του ως αντιπερειφερειάρχου το γνωρίζει και το αναγνωρίζει όλος ο νομός.
«Δεν θα προσχωρήσω στις παρωχημένες λογικές περί έργων ‘’κατόπιν ενεργειών μου». Σήμερα η τοπική αυτοδιοίκηση, περισσότερο ίσως από ποτέ, έχει ανάγκη από τη συλλογικότητα και τη συνεργασία. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα την υπηρετήσουμε. Διότι με διχόνοια, με συγκρούσεις, με μιζέρια δεν πάμε μπροστά. Ούτε και πολύ μακριά’’ανέφερε.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Γκουντενούδης τόνισε ότι ο δημοτικός συνδυασμός ‘’Παιονία Ισχυρή’’ πιστεύει στη φωτεινή πλευρά της αυτοδιοίκησης, στη δημιουργική και πολυλειτουργική της έκφραση. Ότι θέλει να συμπορευθεί με όλες τις δυνάμεις του τόπου και θα επιδιώξει με κάθε τρόπο:
-Ο δήμος Παιονίας να είναι το κεντρικό σημείο αναφοράς, ο συνδετήριος κρίκος που ενώνει το δημότη με τη διοίκηση και τις υπηρεσίες,
-Ο δήμος Παιονίας να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη του τόπου μας,
-Ο δήμος Παιονίας να είναι τόπος δημιουργικής συνάντησης και συναντίληψης αξιών και πολιτισμού
-Ο δήμος Παιονίας να δείχνει το ανθρώπινο, το κοινωνικό πρόσωπό του προς τις ευάλωτες ομάδες που απειλούνται από φτώχεια και από κοινωνικό αποκλεισμό.
-Ο δήμος Παιονίας να αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης,να ασκήσει τοπικές πολιτικές απασχόλησης για να βρουν δουλειές δημότες που έχουν πληγεί από τη μάστιγα της ανεργίας.
Και ως τέτοιες πολιτικές, προκρίνονται το αγροτοδιατροφικό πρότυπο, ο τουρισμός και η προσέλκυση επενδύσεων.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Παιονίας ανέφερε ότι ο δημοτικός του συνδυασμός έχει επεξεργαστεί ένα τοπικό σχέδιο ανάπτυξης με ορίζοντα πενταετίας, με βάση τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής. Χαρακτήρισε δε την προγραμματική πρόταση σοβαρή και ρεαλιστική καθώς μπορεί να εγγυηθεί το παρόν και το μέλλον του δήμου.
Ζήτησε, τέλος, την υποστήριξη των δημοτών για μια Παιονία πολυδύναμη με περήφανους και άξιους δημότες,για μια Παιονία με ανοιχτούς ορίζοντες, για μια ….«Παιονία Ισχυρή».
Την εκδήλωση εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής ν. Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Κώστας Γιαννόπουλος, με τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Τριαϊανό Τρέγκα, Νατάσα Σωτηριάδου, Άννα Χαρτοματσίδου, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Παναγιώτης Ψωμιάδης, Βασίλης Κανάκας, ο απερχόμενος εν αρχία δήμαρχος Κιλκίς Βαγγέλης Μπαλάσκας πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, πρώην δήμαρχοι, στελέχη του σημοτικού συνδυασμού και πολύς κόσμος.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα