Πολιτισμός

Γιορτές στην Γουμένισσα χωρίς τους «Παίονες»… δεν γίνονται!

Έντονη για άλλη μία χρονιά υπήρξε η παρουσία του πολιτιστικού συλλόγου Γουμένισσας «Οι Παίονες».

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« …Το Σάββατο 10 Δεκέμβριου 2022 η μικτή χορωδία του συλλόγου συμμετέσχε στις εορταστικές εκδηλώσεις φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δένδρου, στην κεντρική πλατεία της πόλης μας.

 

–   Το Σάββατο 24 Δεκέμβριου 2022, παραμονή Χριστουγέννων, η μικτή χορωδία του συλλόγου έψαλε τα κάλαντα στον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κκ Δημητρίου, στις δημοτικές αρχές του τόπου, στον πρόεδρο της Κοινότητας Γουμένισσας καθώς και στους κεντρικούς δρόμους και στα γραφικά σοκάκια της Γουμένισσας.

 

–    Την Πρωτοχρονιά, Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023, η μικτή χορωδία του συλλόγου έψαλε τα κάλαντα στις δημοτικές αρχές του τόπου, στον πρόεδρο της κοινότητας Γουμένισσας και στην συνέχεια στον ηγούμενο του ιερού κοινοβίου Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου.

–     Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023, χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου αναβίωσαν το έθιμο “Ρουσαλίες”. Ξεκινώντας από την εκκλησία όπου ο ιερέας δίνει την ευχή, οι χορευτές με συνοδεία ζουρνάδων και νταουλιού περιδιαβαίνουν τους δρόμους της Γουμένισσας, χορεύοντας και σταυρώνοντας τις εξώπορτες των σπιτιών που επισκέπτονται.

 

Το διοικητικό συμβούλιο του πολιτιστικού συλλόγου Γουμένισσας “Οι Παίονες” εύχεται στα μέλη και τους φίλους του συλλόγου,  χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος 2023».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας