Γενικά

Ο Γ.Βουλγαράκης πρόεδρος της «Αναπτυξιακής Κιλκίς» με νέα διεξαγωγή εκλογών

Νέες εκλογές θα διενεργηθούν στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς» (ΑΝΚΙ) ΑΕ, στην «σκιά» της παραίτησης του Ανδρέα Βεργίδη (ΠΕ Κιλκίς) και της μη εκλογής της Αναστασίας (Νατάσας) Σωτηριάδου (ΠΕ Κιλκίς) που δημιούργησαν θέμα αναλογικότητας στην εκπροσώπηση των φορέων στην διοίκηση.

Το σχετικό αίτημα υπέβαλαν οι μεγαλομέτοχοι της εταιρίας περιφέρεια Κ.Μακεδονίας και δήμος Κιλκίς.

Συγκροτήθηκε σε σώμα, την Πέμπτη 11 Ιουνίου, το νέο διοικητικό συμβούλιο της Αναπτυξιακής Κιλκίς Α.Ε. με την ακόλουθη σύνθεση:

Πρόεδρος: Γεώργιος Βουλγαράκης (Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κιλκίς)

Αντιπρόεδρος: Ανέστης Πογέλης (Δήμος Κιλκίς)

Γενικός Γραμματέας: Πολύκαρπος Βασιλειάδης (Επιμελητήριο Κιλκίς)

Μέλη: Κωνσταντίνος Σιωνίδης (Δήμος Παιονίας), Θεμιστοκλής Κοσμίδης (Δήμος Κιλκίς), Ιωάννης Τσιάκας (υπό εκκαθάριση Α.Σ. Κιλκίς)

Μετά από σχετικό αίτημα, που υπέβαλαν οι δύο μεγάλοι μέτοχοι της εταιρείας δήμος Κιλκίς και περιφέρεια Κ.Μακεδονίας, με το σκεπτικό ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο δεν αντιπροσωπεύει ηθικώς και αναλογικώς, ως προς την εκπροσώπησή του, την μετοχική σύνθεση της εταιρείας αλλά και το πνεύμα διοίκησης, που επιθυμούν, εν όψει του νέου αναπτυξιακού προσώπου της εταιρείας για την ανάπτυξη όλης της Π.Ε. Κιλκίς, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ομοφώνως αποφάσισαν τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης γιά τις 3 Ιουλίου 2020, με θέματα την ανάκληση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, που εκλέχθηκε την 29η Μαΐου 2020, και την διενέργεια εκλογών γιά την εκλογή νέων μελών, σε αντικατάσταση του απερχόμενου (λόγω ανακλήσεως) διοικητικού συμβουλίου.

Η ΑΝΚΙ συνεχίζει δυναμικά την λειτουργία της, με την εντός της εβδομάδος υπογραφή συμβάσεων ύψους 1.663.640 ευρώ με φορείς δημοσίου χαρακτήρος (δήμοι, σύλλογοι, εφορεία αρχαιοτήτων, δασαρχείο, αστυνομία) στο πλαίσιο των εντεταγμένων στο πρόγραμμα LEADER έργων τους, ενώ, παράλληλα, ολοκληρώνεται και η διαδικασία αξιολόγησης ιδιωτικών επενδύσεων ύψους 9.612.962 ευρώ…»

Περισσότερα
Δείτε ακόμα