Κοινωνία

Η ζωή στο Κιλκίς συνεχίζεται χωρίς τον Γιώργο Παπαδόπουλο (“Σαργκάνη”)

Τον έλεγαν Γιώργο Παπαδόπουλο.

Για όλους όμως ήταν ο αγαπητός “Σαργκάνης”. Τόσο που ο περισσότερος κόσμος να… “μπερδεύεται προς στιγμήν ακούγοντας το κανονικό ονοματεπώνυμό του.

Ήταν ο ιδιοκτήτης του φημισμένου ουζερί-μεζεδοπωλείου του Κιλκίς “Αραξοβόλι” που έφτασε να αποτελεί σημείο αναφοράς στην ποιότητα εστίασης.

Δυστυχώς η αναφορά γίνεται σε χρόνους παρελθόντος καθώς την Τρίτη 4.6.19 ο άνθρωπος αυτό τον οποίο θα μπορούσε νε περιγράψει κανείς με τις δυο λέξεις “έξω καρδιά” δεν βρίσκεται πλέον αναμεσά μας.

“Νικημένος” στην “μάχη” με “βαρύ” εγκεφαλικό επεισόδιο την οποία έδωσε ως γνήσιος αγωνιστής της ζωής επί εικοσιέξι ημέρες ο “Σαργκάνης” άφησε στα 58 του το “Αραξοβόλι” του Κιλκίς για τα “αραξοβόλια” του Παραδείσου.

Για εκεί όπου πλέον θα “τρελλαίνει”… τους Αγγέλους με τα μοναδικά εδέσματά του.

Αυτά που είχαν επι μακρόν αναγάγει το κατάστημά του σε … “τόπο προσκυνήματος” αλλά και ανθρώπινης επικοινωνίας και ζεστασιάς σε μιαν ατμόσφαιρα που υπέβαλλε την αίσθηση του πλησίον με τον ιδιοκτήτη να διατηρεί με την ευγένεια, την καλοσύνη, την αστείρευτη προθυμία εξυπηρέτησης και την έμφαση που έδινε στις ανθρώπινες σχέσεις διευκολύνοντας ουκ ολίγες φορές τον κόσμο.

Όλοι ξεκινούσαν την έμφυτη αγάπη του για τον συνάνθρωπο και την προσήλωσή του σε κοινωνικές και ηθικές αξίες που αποτελούσαν και τον “κινητήριο μοχλό” της λειτουργίας του αντιμετωπίζοντας τον άνθρωπο πρώτα ως άνθρωπο και μετά ως πελάτη.

Και αυτό η κοινωνία του Κιλκίς το τίμησε δεόντως περιβάλλοντάς τον με την ίδια αγάπη, εμπιστοσύνη και προτίμηση και καθιστώντας το “Αραξοβόλι” ένα από τα φημισμένα “στέκια” του Κιλκίς από το οποίο πέρασαν κατά καιρούς πλήθη επωνύμων της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης, των διαφόρων αρχών, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της μόδας κλπ, προερχομένων τόσον εξ όλου του νομού όσο και εκτός ορίων αυτού ακόμη και πανελλήνιας εμβελείας.

Για αυτό ακριβώς το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του προκάλεσε θλίψη, πόνο και “βουβαμάρα” στην κοινωνία και ας ήταν αυτή προϊδασμένη και για το χειρότερο λόγω της καταστασεώς του.

Και για τον ίδιο λόγο σύσσωμο το Κιλκίς τον “ξεπροβόδισε” για το δίχως γυρισμό “ταξίδι” κατακλύζοντας την Τετάρτη 5.6.19 τον ιερό μητροπολιτικό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος όπου εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία και από όπου έγινε η εκφορά του.

Πέρασε έτσι ο “Σαργκάνης” στην χορεία των συντοπιτών-συμπολιτών που και με τον θάνατό τους…ενώνουν τα μέλη της τοπικής κοινωνίας ανεξαρτήτως του χαρακτήρα, των ιδεών και της όποιας ιδιότητας του καθενός.

Και συνέρρευσαν για το ύστατο χαίρε άνθρωποι κυριολεκτικώς όλων των ηλικιών συμπεριλαμβανομένων και ουκ ολίγων συναδέλφων του που προς τιμήν τους έκλεισαν την ώρα της κηδείας τα καταστήματά τους σε ένδειξη πένθους.

Όμως η κοινωνία του Κιλκίς αποχωρίσθηκε μόνο την οδη του Γιώργου Παπαδόπουλου ή Σαργκάνη δηλαδή το σώμα του.

Το πνεύμα του…είναι και θα συνεχίσει να είναι εδώ για πάντα και η μορφή του θα πλανάται ανάμεσά μας για πάντα μετατρέποντας την ευχή “αιωνία η μνήμη” σε πραγματικότητα.

“Άραξε” και αναπαύσου εν ειρήνη στα “αραξοβόλια” του Παραδείσου παντοτινέ φίλε όλων μας και μην αμφιβάλλεις οτι δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Καλό Παράδεισο και Καλή Ανάσταση.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΛΚΙΣ
Η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους συγγενείς και φίλους του Γιώργου Παπαδόπουλου …κατά κόσμον Σαργκάνη για την πρόωρη απώλειά του.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ο Βλάσιος Γ. Σκορδέλης

Γεννήθηκε στην Στενήμαχο Ανατολικής Ρωμυλίας (Βόρεια Θράκη) το έτος 1830 και πέθανε στην Αθήνα το 1898. Μετά την αποφοίτησή του […]

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]