Πολιτική

Γιώργος Γεωργαντάς: «Θεμέλια ανάπτυξης θέτει ο φετινός προϋπολογισμός»

«Θεμέλια ανάπτυξης της χώρας θέτει ο προϋπολογισμός έτους 2020», τόνισε κατά την διάρκεια της επ’ αυτού συζητήσεως στην Βουλή, ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς.

Μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε τα εξής:

«Ο προϋπολογισμός του 2020 θέτει τα θεμέλια για την Ελλάδα της ανάπτυξης, των μεγάλων επενδύσεων και των νέων θέσεων εργασίας. Ο Προϋπολογισμός του 2020 αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια κυβέρνηση των πράξεων. Αποδεικνύει πως ό,τι έλεγε η Νέα Δημοκρατία ως αντιπολίτευση, το κάνει πράξη ως κυβέρνηση.

Στον προϋπολογισμό ενσωματώνονται όλες οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί έως τώρα και τίθενται οι βάσεις για την υλοποίηση όλων όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ.

Είναι ο πρώτος προϋπολογισμός που όχι μόνο δεν προβλέπει ακόμα περισσότερα περιοριστικά μέτρα, αλλά μειώνει τα ήδη υπάρχοντα βάρη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ανοίγοντας το δρόμο για τη αντιμετώπιση του επενδυτικού κενού και της υψηλής ανεργίας που κράτησαν την Ελλάδα πίσω την προηγούμενη περίοδο.

Με τον προϋπολογισμό του 2020, το ΑΕΠ της χώρας θα αγγίξει, μετά από πολλά χρόνια, τα 200 δις ευρώ. Με απλά λόγια, ο προϋπολογισμός εγγυάται την αύξηση του Εθνικού Εισοδήματος κατά επτά δισ. ευρώ περίπου σε σχέση με φέτος.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε νοικοκυριό θα δει αύξηση του εισοδήματός του κατά περίπου 1.600 ευρώ».

Ο Προϋπολογισμός του 2020 αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση του Kyriakos Mitsotakis είναι μια κυβέρνηση των πράξεων. Αποδεικνύει πως ό,τι έλεγε η Νέα Δημοκρατία ως αντιπολίτευση, το κάνει πράξη ως κυβέρνηση. Ο Προϋπολογισμός του 2020 μειώνει τα βάρη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και ανοίγει το δρόμο για νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Η σημερινή μου ομιλία στη Βουλή

Gepostet von Georgios Georgantas am Montag, 16. Dezember 2019

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη