Πολιτική

Γιάννης Χατζηαποστόλου: «Μπορούμε με το «Κιλκίς Μπροστά» και τον Δημ.Κυριακίδη να κάνουμε πολλά»

Ασκεί μάχιμη δικηγορία εδώ και περισσότερο από δεκαπενταετία, και δι’ αυτής καταξιώθηκε στην κοινωνία του Κιλκίς, πόλης και δήμου, ενώ υπηρέτησε και σε νομικά πρόσωπα της αυτοδιοίκησης.

Ετσι, ο Γιάννης Χατζαποστόλου, αν και φορέας ενός «βαρέος» ονόματος, συνεχίζει την δική του αυτόνομη πορεία ως αναγνωρισμένη ισχυρή προσωπικότητα των χώρων, στους οποίους δραστηριοποιείται χωρίς τα «δεσμά» της σύγκρισης με τον …αχρείαστο συστάσεων πατέρα του Βασίλη Χατζηαποστόλου, με την δική του ξεχωριστή μακρά παρουσία στους χώρους του ποδοσφαίρου και της πολιτικής.

Γιά τον Γιάννη η υποψηφιότητά του ως δημοτικού συμβούλου Κιλκίς, με τον συνδυασμό «Κιλκίς Μπροστά» του υποψηφίου δημάρχου Δημήτρη Κυριακίδη, σηματοδοτεί το σημείο εκκίνησής του στον «δρόμο» της ενεργού αναμίξεώς του στον χώρο της τοπικής διοίκησης.

Τους λόγους, που των ώθησαν στην λήψη της σχετική απόφασης, και τις θέσεις του γύρω από την επιλογή του συνδυασμού, τις απόψεις του γύρω απο ό,τι απασχολεί τον δήμο Κιλκίς και την κοινωνία του καθώς και τις εκτιμήσεις του γιά το τι μέλλει γενέσθαι ο κ. Χατζηαποστόλου παραθέτει στην συνέντευξη στο δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή», που ακολουθεί:

– Είναι η πρώτη συμμετοχή σας σε τοπικές εκλογές. Τι «μέτρησε» στην λήψη αυτής της απόφασής σας ;

-Πράγματι, όπως πολύ σωστά επισημαίνετε, είναι η πρώτη φορά που αποφάσισα να θέσω στην κρίση των συνδημοτών μου, την υποψηφιότητά μου ως δημοτικού συμβούλου. Για να λάβω αυτή την απόφαση συνεκτίμησα πολλούς παράγοντες, κυρίως όμως θα σας έλεγα ότι αισθάνθηκα προσωπικά και πολιτικά έτοιμος να προχωρήσω στο βήμα αυτό. Πιστεύω ακράδαντα ότι η ενασχόληση με τα κοινά, προϋποθέτει πρώτα απ’ όλα ενδιαφέρον για τον τόπο και το συνάνθρωπο. Μετρούν επίσης η επαγγελματική πείρα, η κοινωνική καταξίωση αλλά και η βαθειά γνώση του αντικειμένου, έτσι ώστε να είμαστε χρήσιμοι για τον τόπο και τους δημότες.

Βρίσκομαι ήδη στην ηλικία των 39 ετών και ασκώ μάχιμη δικηγορία εδώ και δεκαέξι χρόνια. Πιστεύω ότι η πείρα που έχω αποκτήσει στο χώρο της αυτοδιοίκησης του πρώτου και του δεύτερου βαθμού μου δίνει τα απαραίτητα εφόδια για ένα καλό ξεκίνημα. Συνεπώς, θεωρώ ότι σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είμαι έτοιμος και διαθέσιμος, υπό την έννοια ότι έχω και το χρόνο και τις δυνάμεις, να συνεισφέρω για να οδηγήσουμε μπροστά το Κιλκίς.

– Επιλέξατε τον συνδυασμό «Κιλκίς Μπροστά» του υποψήφιου δημάρχου Δημήτρη Κυριακίδη. Για ποιον ή για ποιούς λόγους ;

-Χαίρομαι που μου κάνετε αυτήν την ερώτηση! Κατά το χρόνο ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς μου προχώρησα, όπως θα θυμάστε, σε μια εκτενή δήλωση αιτιολογώντας την επιλογή μου αυτή. Ο Δημήτρης Κυριακίδης, συγκεντρώνει, ως πρόσωπο, όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κατά την άποψή μου πρέπει να διαθέτει ο νέος δήμαρχος Κιλκίς. Είναι άνθρωπος αυτοδημιούργητος, άξιος, έντιμος, σεμνός, με σημαντική πείρα αλλά και γνώση του χώρου της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης. Ανταποκρίνεται όσο κανένας άλλος συνυποψήφιός του, στην εκπεφρασμένη επιθυμία και ανάγκη των συνδημοτών για ανανέωση και αλλαγή. Το πρόγραμμα του Δ. Κυριακίδη και του συνδυασμού «Κιλκίς Μπροστά», αποτελεί μια πληρέστατη αυτοδιοικητική πρόταση που παρέχει όλες εκείνες τις εγγυήσεις για την ορθολογικότερη λειτουργία, τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του δήμου μας.

– Ανήκετε σε έναν πολιτικό χώρο, τον οποίο απασχολεί αρκετά έντονα τον τελευταίο καιρό, πάντα σε τοπικό επίπεδο, η παρουσία στελεχών του σε περισσότερους από έναν συνδυασμούς. Πως το σχολιάζετε;

-Η συμμετοχή του πολίτη στα κοινά είναι δικαίωμα αναφαίρετο και ο κανόνας αυτός δεν χωρεί εξαιρέσεις. Ο καθένας αξιολογεί τους όρους εμπλοκής του στη δημόσια πολιτική και κρίνεται δημοκρατικά για τα πιστεύω του στην κάλπη. Η ουσία βρίσκεται στα κριτήρια της επιλογής, κυρίως εάν αυτά συνδέονται με εξυπηρέτηση προσωπικών στρατηγικών, μοναχικών φιλοδοξιών ή ακόμη χειρότερα με πολιτική συνδιαλλαγή.
Η ΝΔ έχει δηλώσει την υποστήριξή της στο πρόσωπο του Δημήτρη Κυριακίδη και στο δημοτικό συνδυασμό ‘’Κιλκίς Μπροστά’’ γιατί πιστεύει στην αξιοσύνη του ανδρός και θέλει να προωθήσει και νέους ανθρώπους στην αυτοδιοίκηση με καθαρό λόγο και διοικητικές ικανότητες που θα αποτυπωθούν σε αναπτυξιακό έργο στις τοπικές κοινωνίες. Δυστυχώς, ωρισμένοι κύκλοι επιχείρησαν σκόπιμα να παραποιήσουν την επίσημη αυτοδιοικητική απόφαση της παράταξης για να προκαλέσουν σύγχυση. Προσωπικά, θεωρώ αυτή την πρακτική πολιτικά ανέντιμη.

– Ποιά θεωρείτε τα σημαντικότερα θέματα, ζητήματα και προβλήματα του δήμου Κιλκίς, στα οποία πρέπει να δοθεί προτεραιότητα; Πως, κατά τη γνώμη σας, πρέπει να λειτουργεί ο δήμος, ιδίως σε σχέση με τις σύγχρονες και μελλοντικές προκλήσεις ;

-Θα σας μιλήσω και από τη σκοπιά του ανθρώπου που έχει ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση, όχι από αιρετή θέση, και από αυτήν του απλού πολίτη που επηρεάζεται από τις τοπικές πολιτικές.
Η καθημερινότητα, είναι για μένα, η μεγάλη «μάχη», που πρέπει να κερδηθεί και στην πόλη του Κιλκίς και στα χωριά μας. Δεν είναι εύκολη υπόθεση σε σχέση με το μέγεθος του δήμου μας, που ταξινομείται στην τρίτη θέση από άποψη γεωγραφικής έκτασης αλλά και την πληθώρα των οικισμών που τον συναποτελούν. Θέλει μια άλλη διαχείριση η καθημερινότητα πιο δυναμική, πιο στοχευμένη: από τη δημόσια εικόνα του αστικού χώρου, τους δρόμους και τις πλατείες μέχρι την αφώτιστη γειτονιά του πιο μακρινού μας χωριού. Ξαναλέω, είναι μια δύσκολη περίπτωση η διαχείριση της καθημερινότητας γιατί εμπλέκονται – καμιά φορά συμπλέκονται κιόλας – πολλές υπηρεσίες και αιρετοί και το τελικό αποτέλεσμα είναι κατώτερο των αναμενόμενων προσδοκιών. Ο Δημήτρης Κυριακίδης το είπε ξεκάθαρα, πιο παραστατικά: Με τον τρόπο που είμαστε νοικοκύρηδες στο σπίτι μας, θα λειτουργήσουμε και στο δήμο μας και ανάμεσα στις πρώτες μας προτεραιότητες μπαίνει η ανάκτηση του δημόσιου χώρου με πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που θα έχουν υψηλή αισθητική απόδοση, θα δίνουν ζωντάνια αλλά και το αίσθημα αυτοπεποίθησης στους πολίτες για την πόλη, για το χωριό, όπου ζουν.

«Μπορούμε να τα καταφέρουμε»
Θέλει πολλή δουλειά η καθημερινότητα, θέλει διοικητικές συνεργασίες, διαρκή προγραμματισμό, στοιχισμένες υπηρεσίες και τον πολίτη κοντά μας. Εάν νιώσει ο πολίτης πιο έντονη τη δική μας παρουσία στο πλευρό του, με θετικό τρόπο και με έργο, δεν έχει κανένα λόγο να μην είναι δίπλα μας. Από εκεί και πέρα κεφαλαιώδους σημασίας είναι η διοίκηση, και η λειτουργία της ως εργαλείο για την οικονομική ανάπτυξη του δήμου μας σε επίπεδο νέων υποδομών και αντικειμένων έργου.

Εννοώ, για να γίνω πιο σαφής, ότι η διοίκηση πρέπει να διευρύνει τους ορίζοντές της και να διεκδικήσει μεγαλύτερο υποστηρικτικό ρόλο στα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα του δήμου μας: στην περαιτέρω ανάπτυξη του ΤΕΙ Κιλκίς, με προσθήκη νέων ειδικοτήτων, στην ανάσχεση της ανεργίας, στην κατασκευή προαστιακού σιδηροδρόμου και στη σύνδεση της ΒΙΠΕ Κιλκίς με τη σιδηροδρομική γραμμή Κιλκίς – Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης, στην ανάπτυξη της αγροτουριστικής φυσιογνωμίας του τόπου μας με την υιοθέτηση ενός νέου προτύπουß τουριστικής πολιτικής που θα προσελκύει ένα μεγάλο ρεύμα επισκεπτών, στην κατασκευή του κολυμβητηρίου Κιλκίς που έχει στοιχειώσει τα όνειρά μας! Το μόνο που δε μας λείπει είναι οι στόχοι και η όρεξη να δουλέψουμε για την κατάκτησή τους!

Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε πολλά για το δήμο μας με πολλή δουλειά, σωστό προγραμματισμό και συνεργασία. Και στέκομαι ιδιαίτερα στη συνεργασία καθώς ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα τα οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε λόγω των πρόσφατων θεσμικών αλλαγών στο χώρο της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι η διαμόρφωση και εξασφάλιση ευρύτερων συναινέσεων στο δημοτικό συμβούλιο και τις αρμόδιες επιτροπές, προκειμένου να υλοποιήσουμε σύγχρονες πολιτικές που θα καταστήσουν το δήμο Κιλκίς «ανοικτό», εξωστρεφή, πρωταγωνιστή των εξελίξεων και συνάμα κύριο ρυθμιστή της αναπτυξιακής διαδικασίας. Ένα δήμο που να λειτουργεί με διαφάνεια, με καινοτομία, με ορθολογισμό και με αποτελεσματικότητα.

– Είστε φορέας και «κληρονόμος» ενός «βαρέος» ονόματος τόσο του αθλητισμού όσο και της πολιτικής ζωής του τόπου, και δη της αυτοδιοικητικής. Κατά πόσο αυτό επιδρά στις δικές σας επιλογές;

-Θα σας απαντήσω ότι δεν αισθάνομαι κανένα «βάρος». Αντίθετα είμαι υπερήφανος για τον πατέρα μου Βασίλη Χατζηαποστόλου και για όσα εκείνος πέτυχε τόσο στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου όσο και στο χώρο της πολιτικής. Το γεγονός αυτό όμως δεν επιδρά στις δικές μου επιλογές. Βεβαίως και ζητώ τη συμβουλή του, όπως κάθε γιος συζητά τα σοβαρά θέματα με τον πατέρα του, αλλά έχω τη δική μου προσωπικότητα και τα κριτήρια επί τη βάσει των οποίων λαμβάνω τις αποφάσεις μου, επαγγελματικές και πολιτικές.

– Εν κατακλείδι ποιο μήνυμα στέλνει ο Γιάννης Χατζηαποστόλου προς το εκλογικό σώμα του δήμου Κιλκίς. Και στο ερώτημα «Γιατί Γιάννη Χατζηαποστόλου;» ποιά είναι η απάντησή σας ;
Απευθύνομαι στους συνδημότες μου και τους ζητώ καθαρά να στηρίξουν το Δημήτρη Κυριακίδη από την πρώτη Κυριακή δίνοντας στη δημοτική παράταξή μας σαρωτικό αέρα νίκης. Το ‘’Κιλκίς Μπροστά’’ είναι αποφασισμένο με το Δημήτρη Κυριακίδη και μια πλειάδα άξιων συνυποψηφίων μου να κάνει τη μεγάλη διαφορά! Να πάει Μπροστά, όπως ευαγγελίζεται, το Κιλκίς και τα χωριά μας! Να φτιάξει έναν δήμο ανοιχτό στον πολίτη, έναν δήμο σύγχρονο, εξωστρεφή, παραγωγικό που να αξιοποιεί τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, να στηρίζει στην πράξη και πολύπλευρα την ανάπτυξη και στο κέντρο και στην περιφέρεια. Εναν δήμο που να δίνει αυτοπεποίθηση στους δημότες του. Εμείς ξέρουμε τι χρειάζεται για να αλλάξει ο δήμος μας και πως θα συμβεί αυτό. Η δική μας δύναμη είναι η στήριξη και η αποδοχή του απλού κόσμου και μας συγκινεί η άδολη αγάπη του, κάθε φορά που μας σταματούν στο δρόμο συμπολίτες μας και σφίγγοντάς μας το χέρι, μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε με ορμή τον αγώνα μας και αυτοί θα είναι δίπλα μας για να οδηγήσουμε όλοι μαζί μπροστά τον τόπο μας.

Ως προς το ερώτημα σας, γιατί οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν τον Γιάννη Χατζηαποστόλου, νομίζω ότι έχω αποδείξει τόσο μέσα από την επαγγελματική μου διαδρομή όσο και από την κοινωνική μου παρουσία γενικότερα, ότι διαθέτω και τη γνώση και την πείρα να δώσω στον τόπο μου ότι καλύτερο μπορώ από τη θέση του δημοτικού συμβούλου Κιλκίς.

Ζητώ από τους συνδημότες μου να σκεφθούν με αγάπη για τον τόπο μας, με προοπτική για τις δυνατότητές του και να μου δώσουν την ευκαιρία να τους εκπροσωπήσω υπεύθυνα, αποτελεσματικά, παραγωγικά, θυμίζοντάς τους παράλληλα μια βασική αρχή:

«Ψηφίζουμε εκείνους που το αξίζουν και όχι εκείνους που απλώς νομίζουμε ότι γνωρίζουμε».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]