Αρθρογραφία

Κρεμάστε όλοι τις σημαίες στα μπαλκόνια σας και σταματήστε τη μιζέρια

Γράφει ο Γιάννης Τσογγίδης

Υποκρισία και μιζέρια μέρες Εθνικής γιορτής

Παραμονή 28ης Οκτωβρίου και οι ελληναράδες του καναπέ και του facebook αντάμα με τους προβοκάτορες που περιμένουν στη γωνία ξεσαλώνουν γιατί λέει η Κυβέρνηση πάει να καταργήσει τις εθνικές γιορτές επειδή δε θα γίνουν παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου. Από κοντά και οι φανατικοί Χριστιανοί που ωρύονται ότι η Κυβέρνηση σαν παγκοσμιοποιημένες φιλελεύθερες μαριονέτες πάει να καταργήσει ή να περιορίσει τη θρησκευτική χριστιανική λατρεία.

Πριν γινόταν αντιπαραβολή με τους εορτασμούς άλλων θρησκευτικών δογμάτων, τώρα για να κάνουν πιο γλαφυρή τη μιζέρια ή την προβοκάτσια συγκρίνουν την κατάργηση των παρελάσεων αύριο με την συγκέντρωση των 15,000 – 20,000 μελών του λαϊκού δικαστηρίου κατά της Χ.Α. που δεν απαγορεύθηκε.

ΠΡΩΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: Μπορούσε η όποια Κυβέρνηση να σταματήσει την συγκέντρωση αυτών των ανθρώπων, όταν οι διοργανωτές της που έχουν και την ευθύνη απέναντι στην κοινωνία επεδίωκαν ακριβώς το αντίθετο? Ο στόχος δεν ήταν να πιέσουν τη Δικαιοσύνη που δεν πιέζεται για την απόφαση για τη Χ.Α., αλλά ο στόχος ήταν να συγκρουσθούν με την Κυβέρνηση.

Οι άνθρωποι ψάχνουν τρόπους συσπείρωσης κόσμου γύρω τους και οι ρήξεις και το αίμα είναι εργαλεία τους. Και στο τέλος της ιστορίας δεν πάνε να κολλήσουν όλοι τους κορωνοϊό, αφού επέλεξαν την πρόκληση χωρίς κανένα μέτρο προστασίας? Ποσώς με ενδιαφέρει αρκεί να μη διασπείρουν τον ιό στην κοινότητα. Στο κάτω-κάτω της γραφής οι κομματικές ασκήσεις, όπως κάθε στρατιωτικού τύπου άσκηση, μπορεί να έχουν και παράπλευρες απώλειες.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: Τα ιερά και όσιά μας συμπεριλαμβανομένων των εθνικών και θρησκευτικών εννοιών και συμβόλων τόσο μικρή αντοχή έχουν? Άντεξαν αιώνες μέσα σε συνθήκες σκλαβιάς, πολέμων, διωγμών και θα υποστούν βλάβη επειδή για ένα 8μηνο δε θα εορτασθούν εθνικές και θρησκευτικές επέτειοι 2 – 3 φορές? Δε θα χαλάσει ο κόσμος αν δε γίνει και μια φορά παρέλαση αύριο! Και δεν πειράζει, αν δε γίνει και την ερχόμενη 25η Μαρτίου.

Θα πειράξει όμως αν ο ιός θα είναι ζωντανός μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο. Άρα δεν κάνουμε τώρα παρελάσεις, μήπως και κάνουμε τον ερχόμενο Μάρτιο. Και αν το δούμε καχύποπτα, όπως οι συνωμοσιολόγοι, πρώτα απ’ όλα είναι αντιφατικό οι πολιτικοί που έχουν μια πρώτης τάξεως πασαρέλα σε τέτοιες ημέρες να μη θέλουν την πασαρέλα! Άρα η Κυβέρνηση έκανε μία μεγάλη θυσία με το να ακυρώσει τις παρελάσεις και από την σοβαρή και από τη χιουμοριστική πλευρά.

ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ
Όλοι αυτοί οι πλειοδοτούντες σε επίδειξη εθνικού και θρησκευτικού ζήλου σιγονταριζόμενοι από τους επιτήδειους προβοκάτορες στόχο έχουν να κάνουν πολιτική ζημία στην Κυβέρνηση, έστω και πρόσκαιρα. Πολλοί από αυτούς, ανέκαθεν, όχι μόνο τώρα, ψηφίζουν τη μία μέρα την Νέα Δημοκρατία για να γίνει Κυβέρνηση και την άλλη μέρα αρχίζουν την απεχθή μίζερη γκρίνια.

Αυτά όλα είναι υποβολιμαία για να κάνουν ζημιά στην Κυβέρνηση από τα δεξιά της! Κάνοντας υπομονή ένα εξάμηνο για να τελειώσουμε με την πανδημία, τα ιερά και όσια που άντεξαν για αιώνες δε θα πάθουν τίποτε.

Αντί οι μίζεροι να γκρινιάζουν επί παντός επιστητού ας αναρτήσουν όλοι τις ελληνικές σημαίες στα μπαλκόνια τους αύριο και να μην τις ξαναβγάλουν ποτέ. Κι αν χαλάσει μία σημαία κοστίζει 3 – 5 ευρώ για να αντικατασταθεί.

Έτσι θα τιμούμε καθημερινά την ιστορία μας και θα δείχνουμε την ταυτότητά μας σε όλους, τώρα που οι καιροί είναι δύσκολοι. Και μόλις τελειώσουμε με τον κορωνοϊό εδώ είμαστε να γιορτάσουμε ανοικτά και πάλι υγιείς όλες τις επετείους εθνικές και θρησκευτικές.

Περισσότερα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]

ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Και είπεν ο πρωθυπουργός από το βήμα του Κοινοβουλίου, βλοσυρός και δήθεν αγανακτισμένος, κατακεραυνώνοντας την δήθεν Αντιπολίτευση: «Σταματήστε να λέτε […]

Δείτε ακόμα