Αθλητισμός

Ο Γιάννης Πολυμένης του ΣΔΥ Κιλκίς πρώτος Έλληνας στο Σπάρταθλον

Μια σημαντική επιτυχία σημείωσε ο κιλκισιώτικος αθλητισμός, στο πρόσωπο του δρομέα μεγάλων αποστάσεων του συλλόγου δρομέων υγείας Κιλκίς (ΣΔΥΚ) Γιάννη Πολυμένη.

Ο Κιλκισιώτης αθλητής έλαβε μέρος στον κορυφαίο αγώνα πολύ μεγάλων αποστάσεων της χώρας και εκ των δημοφιλεστέρων στον κόσμο, το Σπάρταθλον από την Αθήνα μέχρι την Σπάρτη, εις ανάμνησιν της πορείας του Αθηναίου αγγελειοφόρου Φειδιππίδη κομιστή του μηνύματος των Αθηναίων προς τους Σπαρτιάτες για βοήθεια εν όψει της Μάχης του Μαραθώνος, σε μιάν απόσταση 247 χιλιομέτρων.

Ένας σπουδαίος αγώνας, που αναβίωσε το 1982 χάρη στο πάθος ομάδας Βρετανών στρατιωτών με την αρχαία ελληνική Ιστορία.

Σ΄αυτόν ακριβώς τον αγώνα, ο Πολυμένης κατέλαβε την πρώτη θέση ανάμεσα στους Έλληνες αθλητές και την εικοστή της συνολικής κατάταξη επί 238 τερματισάντων (έλαβαν μέρος 380 από όλο τον κόσμο).

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«… Με ακραίες καιρικές συνθήκες διεξήχθη φέτος το Σπάρταθλον, καθώς έβρεχε στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής επί αποστάσεως 247 χιλιομέτρων, ενώ λίγα χιλιόμετρα πριν την Σπάρτη ο «Ζορμπάς», με καταρρακτώδη βροχή και πολύ δυνατούς ανέμους, μετέτρεψε σε άθλο την προσπάθεια των αθλητών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 380 αθλητές από όλον τον κόσμο οι 238 έφτασαν στο τέρμα. Ο «δικός» μας Γιάννης Πολυμένης, μέλος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς και συντοπίτης μας (κατάγεται από το Σταυροχώρι), ήταν ο πρώτος Έλληνας αθλητής τερματίζοντας 20ος στην γενική κατάταξη, με επίδοση 27 ώρες και 26 λεπτά.

Πολλά συγχαρητήρια στον Γιάννη για την μεγάλη του εμφάνιση και πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα υποστήριξης που συγκροτούσαν τα μέλη του ΣΔΥΚ Σταύρος Αλέξογλου και Άγγελος Αμανατίδης, που έδωσαν και αυτοί τον δικό τους σκληρό αγώνα.

Ο Γιάννης γίνεται ο πρώτος αθλητής από το Κιλκίς που τερματίζει σε έναν τέτοιο αγώνα, δείχνοντας ότι με υπομονή, επιμονή και συνεχή προσπάθεια τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα