Αθλητισμός

Γιά τέταρτη συνεχή χρονιά στην τελική φάση («φάιναλ έιτ») η χειροσφαιρική ομάδα εφήβων Αλέξανδρου Αξιούπολης

Νέο «κρίκο» στην μακρά «αλυσίδα» επιτυχιών και διακρίσεων του κιλκισιώτικου χειροσφαίρου πρόσθεσε η ομάδα εφήβων του Αλέξανδρου Αξιούπολης, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση της κατάταξης του προκριματικού ομίλου της στην πρώτη θέση του πανελληνίου πρωταθλήματος αυτής της κατηγορίας και εξασφαλίζοντας την συμμετοχή στους αγώνες της τελικής φάσης με τις οκτώ καλύτερες ομάδες, («φάιναλ έητ») για την διεκδίκηση του πανελληνίου τίτλου.

Είναι η τέταρτη συνεχής χρονιά, που το αξιουπολίτικο συγκρότημα θα δώσει το «»παρών» στην τελική φάση του εν λόγω πρωταθλήματος, γεγονός που και καταδεικνύει και επιβραβεύει το έργο, το οποίο επιτελείται στον σύλλογο, και χάρη στο οποίο αυτός έχει αναχθεί τα τελευταία αρκετά χρόνια σε ένα από τα πλέον αξιόπιστα «φυτώρια» χειροσφαίρου της χώρας.

Και είναι η μόνη ομάδα της περιφέρειας με αυτό το επίτευγμα, καθώς άλλοι τέσσερις σύλλογοι με την ίδια διάκριση, δηλαδή Ολυμπιακός, ΑΣΕ Δούκα, ΑΕΚ και Άρης Νικαίας, προέρχονται από το Λεκανοπέδιο Αττικής (του Πειραιώς συμπεριλαμβανομένου)!

Την ομάδα συγκροτούν πολλοί μικροί αθλητές, παίδες και παμπαίδες συν τους εφήβους, που παρέμειναν, καθώς πολλοί εισήχθησαν σε πανεπιστημιακές σχολές και αποχώρησαν.

Σε ενημερωτικό δελτίο του συλλόγου αναφέρονται και τα εξής:

« … Μία τρομερά δύσκολη χρονιά με βεβαρυμένο πρόγραμμα, καθώς οι έφηβοι παίζουν και στην α2 εθνική κατηγορία με την ομάδα των ανδρών, υποχρεώσεις, πολλές αναποδιές, τραυματισμούς, απουσίες και ασθένειες, με βασική ατυχία τον τραυματισμό του αρχηγού Γιώργου Τουλκερίδη, με τις πρώτες εκτιμήσεις να δείχνουν ρήξη πρόσθιου χιαστού.

Γι’ αυτό, η επιυχία της πρόκρισης αφιερώνεται στον Γιώργο, με τις ευχές μας να επιστρέψει όσο το δυνατόν συντομότερα στην ενεργό δράση και κοντά μας»

Η πορεία προς την «τελική οκτάδα»
Στην πορεία του προς την «τελική οκτάδα» ο Αλέξανδρος (ΑΣΑ στον σχετικό πίνακα)σημείωσε τα εξής αποτελέσματα:

Το τεχνικό και διοικητικό επιτελείο
Προπονητής και καθοδηγητής της ομάδας είναι ο Ρήγας Παπαρήγας, με βοηθούς τον Αντώνη Καρυπίδη (αναλυτή) την Στέλλα Σμυρνάκου (εκγυμνάστρια) και τον Μάρκο Γιάντσιτς (προπονητή τερματοφυλάκων), ενώ γενικός αρχηγός του τμήματος είναι ο Δημήτρης Κουζέλης, με έφορο τον Άγγελο Μάρτση. Κοινός παρονομαστής όλων (πλην Στέλλας), το ότι σταδιοδρόμησαν στον Αλέξανδρο ως παίκτες του.

Η σύνθεση
Την ομάδα του Αλέξανδρου συγκροτούν οι εξής αθλητές

Το πρόγραμμα των αγώνων της τελικής φάσης θα καταρτισθεί και θα δημοσιοιποιηθεί εντός του αμέσως προσεχούς χρονικού διαστήματος.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ Α.Ε. και η ΔΙΒΙΠΕΚ Α.Ε. υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης για την αναθεώρηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου στο Επιχειρηματικό Πάρκο Κιλκίς

Στην υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης για την αναθεώρηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου προχώρησαν την Τρίτη 30 Μάϊου 2023, η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. […]