Αθλητισμός

Γιά έκτη χρονιά διοργανώνεται ο ποδηλατικός γύρος

Με την συμμετοχή 67 ξένων αθλητών και 170 Ελλήνων αθλητών από όλη την χώρα , διοργανώνεται και φέτος, ο διεθνής ποδηλατικός γύρος «Μέγας Αλέξανδρος».

Ο ποδηλατικός γύρος «Μέγας Αλέξανδρος» είναι ο μοναδικός τριήμερος ποδηλατικός γύρος σε όλη την χώρα και κεντρίζει το ενδιαφέρον αθλητών και ομάδων .Υψηλή και η οργανωτική υποδομή, με τους δήμους Θεσσαλονίκης , Κιλκίς , Αλμωπίας και Παιονίας να εργάζονται πυρετωδώς, για την άρτια διοργάνωση .

Ο αγώνας που συνδιοργανώνουν οι σύλλογοι «Ποδηλάτης» Θεσσαλονίκης, Αίας Κιλκίς και ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί το τριήμερο 20-22.3.15.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:
«….Την Παρασκευή 20 Μαρτίου οι αθλητές στην παραλία Θεσσαλονίκης θα τρέξουν στο πρώτο «ετάπ» , την ατομική χρονομέτρηση με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου , με ώρα εκκίνησης 14.00
Το Σάββατο στις 10 το πρωί από τον Αγ. Παντελεήμονα του Κιλκίς οι αθλητές αφού διασχίσουν την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Κιλκίς, από την Ν.Φιλαδέλφεια και μετά από 118χιλιόμετρα και μετά από την πανέμορφη ανάβαση , από την Αξιούπολη , το ιστορικό Σκρα , θα τερματίσουν στον πανέμορφο Αρχάγγελο , όπου θα τους υποδεχτούν , ο πολιτιστικός σύλλογος Βλάχων Αρχαγγέλου και η τοπική κοινότητα , που ετοιμάζουν διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και ποδηλατοδρομίες για τα παιδιά της κοινότητας.

Παράλληλα μετά την διέλευση του διεθνή αγώνα , θα ξεκινήσει από την Αξιούπολη και ο αγώνας για τις «ανοικτές» κατηγορίες, που θα τερματίσει επίσης στην Αξιούπολη .
Τρίτη και τελευταία ημέρα , στις 10.30 το πρωί από το δημαρχείο το Κιλκίς και μετά από μια κυκλική διαδρομή 110 χιλιομέτρων , οι αθλητές θα τερματίσουν , ξανά στο δημαρχείο , όπου θα διοργανωθούν σε συνεργασία με τον δήμο λαικοί αγώνες ποδηλασίας για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου στις 11.00 το πρωί.

Ο ”Ποδηλατικός Γύρος του Κιλκίς” όπως είναι ευρύτερα γνωστός στον ποδηλατικό Κόσμο , διοργανώνεται με απόλυτη επιτυχία τα τελευταία πέντε χρόνια από τον «Ποδηλάτη» και τον Αιαντα Κιλκίς και αποτελεί από το 2014 αναπόσπαστο μέρος και τελικό του διεθνή ποδηλατικού γύρου Μέγας Αλέξανδρος

Χορηγοί του γύρου είναι οι «Φάρμα Κουκάκη», «Author Bicycles», «ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ» , «MICHE». Χορηγός επικοινωνίας podilatis.gr και «Μαχητής».

Περισσότερα

Απεδείχθη, ότι… χρειάζονται

Συγκαταλέγεται στα θέματα, στα οποία η στήλη κατά καιρούς αναφέρεται με αρνητικό σχολιασμό, καθώς από τότε, που ανέκυψε, συνεχίζει να […]

Δείτε ακόμα