Αγροτικά

Γ.Γεωργαντάς: Με την ένταξη του ΟΠΕΚΕΠΕ στο gov.gr οι πληρωμές γίνονται ταχύτερα και με δικαιότερο τρόπο

Στόχος μας οι βελτιωμένες υπηρεσίες στους παραγωγούς και η ανταγωνιστικότητα των προϊόντων

Η μεταρρύθμιση που έγινε στον ΟΠΕΚΕΠΕ με την ένταξη του ΟΣΔΕ στο κυβερνητικό νέφος, ήταν αυτονόητη και είχε αργήσει, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σε ημερίδα του Οργανισμού.

«Δεν πρέπει να γίνεται είδηση ότι έγιναν οι πληρωμές. Είναι αυτονόητο. Μια πρέπει να είναι η πληρωμή: Αυτή που ο καθένας δικαιούται», είπε ο κ. Γεωργαντάς, υπογραμμίζοντας ότι με τα μέσα που υπάρχουν σήμερα οι πληρωμές γίνονται με δίκαιο και γρήγορο τρόπο.

Ο ΥπΑΑΤ επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να συγκεντρώσει όλες τις λειτουργίες του δημοσίου στο gov.gr, σημειώνοντας ότι θα ακολουθήσει ενοποίηση όλων των βάσεων και δεδομένων που αφορούν την αγροτική παραγωγή, τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, τα μητρώα, τις αποζημιώσεις, τους ελέγχους, τις εξαγωγές και τα πιστοποιητικά για την διευκόλυνση των αγροτών και την  άσκηση έγκαιρα αποτελεσματικών πολιτικών. Και πρόσθεσε ότι η ενοποίηση θα συνοδευτεί παράλληλα με την χρήση και αξιοποίηση ανοικτών δεδομένων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους φορείς, τις επιχειρήσεις, τους ερευνητές και τους πολίτες.

Επίσης ο ΥπΑΑΤ είπε ότι μέσω της ένταξης στο gov.gr θα λειτουργήσει και η συμπληρωματικότητα. Εξηγώντας, ότι η συμπληρωματικότητα και η συνέργεια με την δημόσια υποδομή που θα δημιουργηθεί για την χρήση της γεωργίας ακριβείας, θα βοηθήσει ώστε και οι Έλληνες αγρότες, παρά το διαρθρωτικά μικρό μέγεθος των εκμεταλλεύσεων τους, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες γεωργίας ακριβείας που μειώνουν την σπατάλη νερού, ενέργειας και εφοδίων και τελικά το κόστος παραγωγής.

Τέλος, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι κάθε πρωτοβουλία και δράση του ΥΠΑΑΤ έχει έναν διπλό στόχο:

Πρώτον, την εξυπηρέτηση του Έλληνα παραγωγού και δεύτερον, τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων του, ώστε να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικά.

Περισσότερα

Γ.Γεωργαντάς από το Κιλελέρ: Τιμούμε τους αγώνες των αγροτών μας και παλεύουμε για το σήμερα και το αύριο του πρωτογενούς τομέα

113 χρόνια μετά την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς βρέθηκε στο Κιλελέρ προκειμένου […]

Γ. Γεωργαντάς στη Food Expo: Ενισχύουμε τα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και τα Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ)

Στα εγκαίνια της Food Expo παραβρέθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς. Ο υπουργός, συνεχάρη τους διοργανωτές καθώς […]

Δείτε ακόμα