Πολιτική

Γ.Γεωργαντάς: «Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όσα έχουν ακουστεί για το νοσοκομείο Κιλκίς»

“Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όσα έχουν ακουστεί για το νοσοκομείο Κιλκίς. Απάντησαν με τον πλέον απόλυτο τρόπο οι γιατροί που έχουν την ευθύνη της ροής του οξυγόνου και την ευθύνη της λειτουργίας της κλινικής.

Ουδέποτε η παροχή του οξυγόνου δεν ήταν μειωμένη αφού υπήρχε η πρόβλεψη για συμπλήρωμα από φορητές μεγάλες φιάλες, όποτε χρειαζόταν και έτσι υπήρχε επάρκεια οξυγόνου. Αυτό το είπαν και το υπέγραψαν οι γιατροί. Όποιος έρχεται ανεύθυνα και υιοθετεί κάθε αντίθετη άποψη, υπηρετεί σκοπιμότητες δικές του.”

Αυτό υποστήριξε με σαφήνεια ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης και βουλευτής Κιλκίς, Γεώργιος Γεωργαντάς, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον δημοσιογράφο Κοσμά Ερυθρόπουλο (ΠΕΛΛΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ) σχετικά με τις καταγγελίες που ακούστηκαν πρόσφατα για το νοσοκομείο από τον πρώην βουλευτή Κώστα Κιλτίδη σε ό,τι αφορά στην διαχείριση της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου, ο κ. Γεωργαντάς επισήμανε τα εξής: «Απάντησαν με τον πλέον απόλυτο τρόπο οι γιατροί που έχουν την ευθύνη αυτής της ιατρικής πράξης, δηλαδή την ευθύνη της ροής του οξυγόνου και την ευθύνη της λειτουργίας της κλινικής.

Ουδέποτε λοιπόν η παροχή του οξυγόνου δεν ήταν μειωμένη αφού υπήρχε η πρόβλεψη και υπήρχε συμπλήρωμα από φορητές μεγάλες φιάλες, όποτε χρειαζόταν και έτσι υπήρχε επάρκεια οξυγόνου. Αυτό το είπαν και το υπέγραψαν οι γιατροί.

Όποιος έρχεται ανεύθυνα και υιοθετεί κάθε αντίθετη άποψη, υπηρετεί σκοπιμότητες δικές του και ταυτόχρονα δημιουργεί ένα κλίμα σύγχυσης ως προς την εμπιστοσύνη των πολιτών αυτή την δύσκολη περίοδο στο σύστημα και τις δομές υγείας και ειδικά προς το νοσοκομείο Κιλκίς όπου αυτή την περίοδο νοσηλεύτηκαν και θεραπεύτηκαν πάνω από 350 νοσούντες.

Αδικείται λοιπόν στην συγκεκριμένη περίπτωση το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Σε κάθε περίπτωση», πρόσθεσε ο υφυπουργός, «υπάρχει έρευνα από την οποία θα εξαχθεί πόρισμα που θα δοθεί στην δημοσιότητα αλλά εγώ εμμένω στην άποψη των μόνων ειδικών και αρμόδιων για να απαντήσουν, δηλαδή των γιατρών.»

Σχετικά με τις παρεμβάσεις που έγιναν στο νοσοκομείο Κιλκίς στη θητεία του Γιάννη Ανδρίτσου, ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης αναφέρθηκε:

– Στην προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Μάϊο για την λειτουργία της ΜΕΘ, για την οποία έγινε ο διαγωνισμός για την προμήθεια μηχανημάτων και μέχρι την Άνοιξη θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

– Στην ενεργειακή αναβάθμιση των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων στα νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας μέσα από ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ το οποίο εγκρίθηκε και προχωράει.

– Στην εκπόνηση μελέτη ρυθμιστικής μελέτης η οποία θα αξιολογήσει τις ανάγκες του νοσοκομείου με βάση τις υπάρχουσες αλλά και τις ανάγκες που θα προκύψουν στο μέλλον.

Περισσότερα

Ανδρέας Βεργίδης: Η γαστρονομική “ταυτότητα” της Π.Ε. Κιλκίς εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη

Η γαστρονομία ως “κομμάτι” της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και ‘’ταυτότητας’’ της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί στην […]

Δείτε ακόμα