Γενική συνέλευση και εκλογές αντιπροσώπων στην ΕΛΜΕ Κιλκίς

Εν όψει των εκλογών του 17ου συνεδρίου της ΟΛΜΕ που θα πραγματοποιηθεί από 1 έως και 4-7-15 στην Αθήνα, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ νομού Κιλκίς αποφάσισε την πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης και διενέργεια εκλογών των Πέμπτη 7.5.15, στο εργατικό κέντρο Κιλκίς.
Η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί από 08.30 έως 12.30 και στην συνέχεια θα ακολουθήσει ψηφοφορία με ώρα λήξης 18.00.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«….Επειδή θεωρούμε, ότι η ανάδειξη των αντιπροσώπων στα συνέδρια της ομοσπονδίας μας είναι κορυφαία διαδικασία του κλάδου που δίνει την δυνατότητα έκφρασης στους εκπαιδευτικούς για τους συσχετισμούς δυνάμεων στο συνδικάτο μας αλλά και των τοπικών ΕΛΜΕ, καλούμε όλους τους συναδέλφους να προσέλθουν μαζικώς στην γενική συνέλευση και στις εκλογές της 7ης Μαΐου.
Η αναγκαιότητα της μαζικότητας φαίνεται από τις τρεις επόμενες διατάξεις του καταστατικού της Ομοσπονδίας:
-Σύμφωνα με το άρθρο 38 του καταστατικού της ομοσπονδίας μας το εκλογικό μέτρο για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΟΛΜΕ είναι το εκατό και η κάθε ΕΛΜΕ θα εκλέξει τους αντιπροσώπους της με το ίδιο αυτό εκλογικό μέτρο (άρθρο 9, παρ.3 του Ν.1264/82)
-Οι αντιπρόσωποι των ΕΛΜΕ θα λάβουν μέρος στο συνέδριο της ΟΛΜΕ και θα ψηφίσουν για την εκλογή οργάνων διοίκησης (Δ.Σ. και Ε.Ε.), όπως επίσης και για την εκλογή αντιπροσώπων για την ΑΔΕΔΥ.
-Ο αριθμός των αντιπροσώπων που θα εκλέξει κάθε ΕΛΜΕ, εξαρτάται από τον αριθμό των μελών της που θα ψηφίσουν και όχι από τον αριθμό των οικονομικώς τακτοποιημένων μελών.