Πολιτική

«Παράθυρο» στην προοπτική «αξιοποίησης» του κτιρίου ΤΕΙ Κιλκίς

Επίσκεψη στο νεόδμητο κτίριο του ΤΕΙ Κιλκίς πραγματοποίησε την Τρίτη 27.3.18 ο υπουργός παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Ο κ.Γαβρόγλου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις από τον πρύτανη Δημήτριο Χασάπη και μίλησε επαινετικώς γι΄αυτές αλλά και για τον εξοπλισμό του τμήματος, ενώ ανακοίνωσε την στελέχωση του τμήματος με δύο ακόμη καθηγητές.

Αμέσως μετά προέστη σε σύσκεψη, κατά την διάρκεια της οποίας, δήλωσε ότι θα επιδιωχθεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του κτιρίου, αφήνοντας «παράθυρο» στην προοπτική εγκατάστασης και νέου τμήματος.
Τον κ.Γαβρόγλου συνόδευσαν ο Κιλκισιώτης υφυπουργός εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου παιδείας Γιώργος Αγγελόπουλος.

Ο κ.Αμανατίδης, αφού επεσήμανε ότι η ανέγερση του κτιρίου υπήρξε προϊόν πιέσεων ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, δήλωσε… με νόημα, ότι περιμένει από την κυβέρνηση εκδήλωση… εμπράκτου ενδιαφέροντος για περαιτέρω αναβάθμιση του ΤΕΙ Κιλκίς.

Μετά τις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ το κυβερνητικό κλιμάκιο συναντήθηκε με στελέχη της εκπαίδευσης, στα γραφεία της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, και κατόπιν επισκέφθηκε το συγκρότημα 3ου και 7ου δημοτικών σχολείων, όπου ο κ.Γαβρόγλου μίλησε με μαθητές και γονείς, ενώ επισκέφθηκε πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο αντίστοιχο τμήμα υποδοχής του εν λόγω συγκροτήματος.

Ο υπουργός παιδείας εξήρε το έργο των εκπαιδευτικών και δεσμεύθηκε για κονδύλιο 200.000 ευρώ για ανέγερση αίθουσας πολλαπλών χρήεων, υπό την προϋπόθεση σύνταξης σχετικής μελέτης από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Κιλκίς.

ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

Να στηριχθεί ο δήμος Κιλκίς στα θέματα της σχολικής στέγης
Τον υπουργό παιδείας έρευνας και θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου δέχθηκε την Τρίτη 27-3-18 μετά την επίσκεψη του στο ΤΕΙ Κιλκίς, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης.

Κατά την συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος θέματα εκπαίδευσης και σχολικής στέγης. Δόθηκε έμφαση στην παλαιότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων των περισσότερων διδακτηρίων στον δήμο Κιλκίς και στη στατική ανεπάρκειά τους, που αυτομάτως δημιουργεί μια υψηλή δαπάνη την οποία δεν μπορεί να αντέξει ο δήμος.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

«… Ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτριος Σισμανίδης τόνισε ότι ο δήμος συντηρεί τα σχολικά κτίρια και αποκαθιστά τις εμφανιζόμενες βλάβες από τους ίδιους πόρους, ενώ στάθηκε ιδιαιτέρως στο κτιριακό πρόβλημα του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς σημειώνοντας ότι απαιτεί στατική μελέτη, για να υπάρξει η τελική γνωμάτευση σχετικώς με την ανακατασκευή ή την κατεδάφισή του και την ανέγερση νέου διδακτηρίου, και προς τούτο ζήτησε την συνδρομή του υπουργού παιδείας. Σε ό,τι αφορά στην προσχολική αγωγή ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς Αριστείδης Παπαδόπουος, που συμμετέσχε στην συνάντηση, επεσήμανε ότι η υπηρεσία θα καλυφθεί με την ίδρυση δύο νέων νηπιαγωγείων σε Κιλκίς και Πολύκαστρο.

Ο κ.Γαβρόγλου εξήρε το πολύ καλό επίπεδο της συνεργασίας δήμου Κιλκίς με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και δευσμεύθηκε να επισκεφθεί εκ νέου τον δήμο Κιλκίς για να ανακοινώσει συγκεκριμένες προτάσεις επί των αιτημάτων που εθίγησαν…».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]