Αθλητισμός

Χάνει το «τραίνο» ο ΓΑΣ Κιλκίς με δική του υπαιτιότητα!

Στους έως τώρα αγώνες του γιά την τελική φάση («πλαίυ οφ») του χειροσφαιρικού πρωταθλήματος α2 εθνικής κατηγορίας ο ΓΑΣ Κιλκίς παρουσίασε «εικόνα» ομάδας που ανήκει στην α1.

Ομως, οι πιθανότητες επανόδου του σ’ αυτήν περιορίσθηκαν σε …απειροελάχιστες, και μόνο θεωρητικές και μαθηματικές, μετά την εντός έδρας ήττα του από την ΧΑΝ Θεσσαλονίκης με 23-19 στον πλέον κρίσιμο αγώνα, στον οποίο, δυστυχώς, παρουσιάσθηκε κατώτερος της περίστασης και «θυμήθηκε» …τον κακό εαυτό του.

Η οδυνηρή ήττα υπήρξε απόρροια της αδυναμίας, που επέδειξε η ομάδα του Κιλκίς στο να διαχειρισθεί το υπερβολικό άγχος, το οποίο την «κυρίευσε» λόγω της σημασίας αυτού του αγώνα.

Ετσι μετά το αμφίρροπο πρώτο εικοσιπεντάλεπτο, ο ΓΑΣΚ παρουσίασε τέτοιες διακυμάνσεις απόδοσης, που δεν μπόρεσε σε κανένα χρονικό σημείο να μειώσει την διαφορά σε λιγότερο από τρία τέρματα, ώστε να καταφέρει να φτάσει αγωνιστικώς και ψυχολογικώς στην διεκδίκηση της νίκης.

Ειδικότερα έως το τέλος του πρώτου ημιχρονίου (9-12) και σε όλη την επανάληψη η αντίδραση του ΓΑΣΚ στην πίεση της ΧΑΝΘ αρκούσε απλώς στο να μην προσλάβει μεγαλύτερο εύρος η εις βάρος του διαφορά.

Και τούτο οφείλεται στην ουσιαστική διαφορά μεταξύ των δύο συγκροτημάτων, που είχε να κάνει με το άγχος. Αφόρητο στον ΓΑΣΚ από την σημασία του αγώνα σχεδόν ανύπαρκτο στην ΧΑΝΘ, που επέδειξε αυτοσυγκέντρωση και καθαρό μυαλό, «φέρνοντας» τον αγώνα στα «μέτρα» της.

Δυστυχώς, στην συγκεκριμένη συγκυρία η έντονη ηθική συμπαράσταση του φιλάθλου κόσμου του Κιλκίς δεν στάθηκε δυνατόν να «βάλει φτερά» στους παικτες του κιλκισιώτικου συγκροτήματος, λειτουργώντας ως …«όγδοος συμπαίκτης». Αντιθέτως, φαίνεται ότι ενέτεινε το άγχος του.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο επαναλήφθηκε αυτήν την φορά δραματικώς για τον ΓΑΣΚ η ιστορία του πρώτου αγώνα του με την ΧΑΝΘ: Τότε το άγχος το είχε η ομάδα της Θεσσαλονίκης, κάτι που εκμεταλλεύθηκε η κιλκισιώτικη και έφτασε στην νίκη, ενώ τώρα οι «ρόλοι» αντιστράφηκαν.

Μόνο που στην συγκεκριμένη συγκυρία η ήττα του ΓΑΣΚ αποδεικνύεται μοιραία στην υπόθεση της διεκδίκησης του τίτλου και επανόδου στην α1 εθνική κατηγορία.

Μπορεί, επομένως, να παρομοιασθεί η ομάδα του Κιλκίς με την «αγελάδα» που έδωσε η ίδια «κλωτσιά» στον «γεμάτο από γάλα κάδο».

Απλώς επειδή «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία», το μόνο που της έμεινε, είναι να «κηνυγήσει» τις, όπως αναφέρθηκε, θεωρητικές και μαθηματικές πιθανότητες στις δύο αγωνιστικές ημέρες που απομένουν, ασχέτως του ότι η όλη υπόθεση της (επ)άνοδου δεν είναι πλέον στα δικά της χέρια.

Η σύνθεση:
Ιωαννίδης (Κοβλακάς, Βαφειάδης), Κυπραίος 4, Ιλερής 2, Δημάκης 5, Α. Τοκατζόγλου 2, Φαχουρίδης 4, Α.Μαυρόπουλος, Α. Φαχουρίδης 1, Γρηγοριάδης 1, Καρυοφύλλης, Καρβουνίδης, Δ. Γιαβασίδης, Χ. Μαυρόπουλος.

Τα πλήρη αποτελέσματα

Φοίβος Συκεών-ΑΟ Ιωαννίνων 43-23

ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ-ΧΑΝΘ 19-23

Κύκλωπες Αλεξ.-ΑΟ Κοζάνης 25-25

Η ΕΙΔΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Φοίβος Σκευών 14
2. ΧΑΝ Θεσ. 12
3. ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 12
4. ΑΟ Ιωαννίνων 4
5. Κύκλωπες Αλεξανδρ. 3
6. ΑΟ Κοζάνης 3

Η επομένη ημέρα (Σάββατο 26.3.22)
ΧΑΝΘ-Φοίβος Συκεών
ΑΟ Κοζάνης-ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΑΟ Ιωαννίνων-Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης (Κυριακή 27.3.22)

Περισσότερα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]