Αθλητισμός

Όνειρο το κύπελλο για τον ΓΑΣΚ μετά το 30-17 από τον Διομήδη Άργους

Το «ταξίδι» του ΓΑΣ Κιλκίς στον χειροσφαιρικό θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος ολοκληρώθηκε φέτος στον ημιτελικό γύρο, σε μιάν ακόμη επιτυχή πορεία τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.
Το ανυπέρβλητο «εμπόδιο» στον «δρόμο» γιά τον τελικό ήταν ο πανίσχυρος τα τελευταία χρόνια Διομήδης Αργους με την ασυγκρίτως μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια και την επακόλουθο αυτής υπερτέρηση σε στελεχιακό δυναμικό, ο οποίος και επικράτησε με 30-17.
Πάντως, στον συγκεκριμένο αγώνα την διαφορά υπέρ της αργείτικης ομάδας δεν έκανε τόσο η κλάση των παικτών της, καθώς και οι στην πλειοψηφία τους νεαροί Κιλκισιώτες δεν υστερούν σε προσόντα και ικανότητες, όσο το ασίγαστο πάθος της γιά την νίκη, γιά την οποία υπήρχε ένα σοβαρό αγωνιστικό κίνητρο: Αυτό της παρθενικής παρουσίας σε τελικό κυπέλλου. Κατά μείζονα λόγο από την στιγμή που την σκέψη των Αργειτών βάρυναν οι έξι αποκλεισμοί τα τελευταία επτά χρόνια από αυτόν!
Μπροστά σ’ αυτό το πάθος των γηπεδούχων οι Κιλκισιώτες αιφνιδιάσθηκαν και δεν κατάφεραν να αντιδράσουν αποτελεσματικώς, με επακόλουθο η λήξη του ημιχρονίου να βρει τον Διομήδη προηγούμενο με 16-7.
Ο αγώνας ουσιαστικώς είχε κριθεί, και στην επανάληψη ο ΓΑΣΚ, προσδίδοντας στον αγώνα χαρακτήρα «δυνατής» προπόνησης, έπαιξε πιό ελεύθερα χρησιμοποιώντας όλους τους παίκτες του, καταφέρνοντας να παρουσιάσει καλύτερη γενική εικόνα και να σταθεί πολύ πιό αξιοπρεπώς απέναντι στον αντίπαλό του, που κι αυτός προσέδωσε ανάλογο χαρακτήρα στην αναμέτρηση.
Και οι δύο έδωσαν χρόνο συμμετοχής στους παίκτες με συνήθως μικρότερο, ενώ κινήθηκαν εντός του πλαισίου του ευ αγωνίζεσθαι.
Γιά τον ΓΑΣΚ μπορεί να πει κανείς, ότι έκανε καλή οικονομία δυνάμεων εν όψει του αυριανού εντός έδρας αγώνα με την πρωταθλήτρια και πρωτοπόρο ΑΕΚ Αθηνών απέναντι στην οποία η ομάδα του Κιλκίς επιδιώκει μια εμφάνιση αντάξια του ονόματος και της ιστορίας της, ανεξαρτήτως της δυναμικότητός της κατά την παρούσα συγκυρία.
Η σύνθεση:
Κοβλακάς (Τριανταφύλλου), Κυπραίος 5, Γρηγοριάδης 2, Δημάκης, Μέγκας 1, Χοτζούδης 5, Δεληγιάννης 2, Δούγιας 1, Π.Παπαδόπουλος 1, Α.Παπαδόπουλος, Σισμανίδης, Χαλκίδης, Τοκατζόγλου

Περισσότερα
Δείτε ακόμα