Αθλητισμός

Προκάλεσε σεισμό… αν και έχασε στα Γιάννενα με την εμφανισή του ο ΓΑΣΚ

Με ήττα στα Γιάννενα, με 25-24 από τον τοπικό ΑΟΙ, ξεκίνησε για την νέα περίοδο στο χειροσφαιρικό πρωτάθλημα βορείου ομίλου α2 εθνικής κατηγορίας ο ΓΑΣ Κιλκίς.
Μία ήττα, που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και ως… «δώρο» των δύο βαθμών στον αντίπαλο, καθώς το κιλκισιώτικο συγκρότημα, ενώ πραγματοποίησε εμφάνιση νίκης και «πατούσε» καλύτερα στον αγωνιστικό στόχο, υστέρησε σχεδόν…. Απελπιστικώς στην τελική προσπάθεια χάνοντας σωρεία «τετ α τετ».

Αντιθέτως, ο ΑΟΙ υπήρξε αποτελεσματικός, και κάθε φορά που ο ΓΑΣΚ έχανε «βέβαιο» τέρμα, αυτός σημείων στην επόμενη επίθεση.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο κατάφερε να «συμβαδίσει» στο αποτέλεσμα με τον ΓΑΣΚ, να προηγηθεί στο ημιχρόνιο με 13-12, αντί να ηττάται με διαφορά τριών – τεσσάρων τερμάτων, να παραμείνει «ζωντανός» μετά τα πρώτα λεπτά της επανάληψης, όταν ο ΓΑΣΚ αύξησε την πίεσή του και, εν τέλει, να φτάσει σε μιάν εν πολλοίς ανέλπιστη νίκη.
ΑΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΑΣΚ
Είναι χαρακτηριστικό το ότι με την είσοδο στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα του Κιλκίς προηγήθηκε με 20-18, έχοντας «το πάνω χέρι» στον αγώνα.

Τότε, όμως, παρουσίασε έξαρση η αστοχία στην τελική προσπάθεια, με την απώλεια τριών διαδοχικών τερμάτων από εκείνα… που «δεν χάνονται», ενώ η γιαννιώτικη «απάντησε» με ισάριθμα τέρματα.

Ετσι, ο αγώνας ξανάγινε «ντέρμπυ», το οποίο προς το τέλος κρίθηκε «στις λεπτομέρειες» με τον ΓΑΣΚ να χάνει και την ισοπαλία και να υφίσταται μιάν άδοξη ήττα, που παραπέμπει σε… αυτοκαταστρεπτικές ή αυτοκτονικές τάσεις!

Κρίμα, διότι η συνολική εμφάνιση συνηγορούσε στην επιτυχία, που θα «έλυνε τα χέρια» της ομάδας και θα της παρείχε την δυνατότητα να συνεχίσει «με άλλον αέρα» την πορεία της.

Για τους παίκτες του κιλκισιώτικου συγκροτήματος υφίσταται το ελαφρυντικό του άγχους της πρώτης αγωνιστικής ημέρας.

Ωστόσο, φάνηκε, ότι θα μπορούσαν να το διαχειρισθούν καλύτερα, καθώς αρκούσε η εκμετάλλευση …μικρού μέρους των πολλών χαμένων τελικών προσπαθειών και ευκαιριών, για να φτάσει η ομάδα του Κιλκίς σε μιάν …άνετη νίκη.

Τα πεντάλεπτα: 1-3, 3-5, 5-8, 6-9, 10-9, 13-12 (ημ.), 15-13, 17-17, 18-19, 19-20, 22-21, 25-24 (τελ.).

Α.Ο. Ιωαννίνων (Κώστας Χαρίσης): Μέλλος, Ζιώγος, Μπογάς, Γότσης (3), Γκρουίδης, Κοσσάρας, Τζούκας (2), Χριστακόπουλος (4), Σκανδάλης (4), Σερασίδης (1), Εξάρχου, Νάκος (1), Εφαπλωματάς, Σήτας, Σίμος (2), Ζαμπαλάς (8).

ΓΑΣ Κιλκίς (Χαρίλαος Δενδράκης): Μαυρόπουλος (4), Παπαδόπουλος, Αναστασιαδής, Φυτανίδης, Τοκατζόγλου (1), Μιχαηλίδης, Καραβασίλης (4), Γιαβασίδης (1), Φαχουρίδης (3), Καρβουνίδης, Μπασιούκας, Μαυρόπουλος (3), Δεληγιάννης (8), Κοβλακας, Ευαγγελόπουλος.

Τα πλήρη αποτελέσματα
ΑΟ Ιωαννίνων – ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 25-24
Φαίαξ Κερκ. – Κύκλωπες Αλεξ. 27-20
Αρχέλαος Κατ. – Δίας Πολ.Θες. 34-23
Πρωτέας Αρτας – ΧΑΝΘ 26-28
Ζαφειράκης Νάουσας – ΓΣ «Δράμα 86» 23-24

Η επομένη ημέρα (Σάββατο 22.10.16)
Ζαφειράκης Νάουσας – ΑΟ Ιωαννίνων
ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ- Φαίαξ Κέρκυρας
Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης – Αρχέλαος Κατερίνης
Δίας Πολίχνης – Πρωτέας Αρτας
ΓΣ «Δράμα 86» – ΧΑΝΘ

Περισσότερα
Δείτε ακόμα