Πολιτική

«Φρούδες οι προσδοκίες γιά αξιοκρατία στην επιλογή περιφερειακών διευθυντών»

Δριμεία κριτική στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας γιά την μεθόδευση στο θέμα της επιλογής των νέων περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης ασκεί η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων (ΔΑΚΕ) καθηγητών Κιλκίς:
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Όπως είχε αναφερθεί η επιλογή των νέων περιφερειακών διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ήταν καθαρά πολιτική. Αυτό επιβεβαιώθηκε την Μεγάλη Πέμπτη 9.4.15 με την ανακοίνωση των ονομάτων.
(Η τακτική που ακολουθούνταν τόσα χρόνια από τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου να γίνονται ανακοινώσεις σημαντικών αλλαγών την περίοδο των διακοπών, για να μη υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από τους υποψηφίους εκπαιδευτικούς….. μια από τα ίδια).

Όντως τα βιογραφικά ήταν για αρκετό διάστημα στο γραφείο του κ. Μπαλτά αλλά οι παρεμβάσεις του ήταν ελάχιστες. Είχε δεσμευτεί δημοσίως ότι οι επιλογές θα είναι αξιοκρατικές και αυτές οι δηλώσεις είχαν οδηγήσει πολύ κόσμο στο να κάνει αίτηση (450 αιτήσεις έγιναν τώρα, ενώ την προηγούμενη φορά ήταν γύρω στις 200 οι αιτήσεις…..).

Οι δηλώσεις του υπουργού παιδείας κ. Μπαλτά τόσο σε συνέντευξη όσο και στην Βουλή ότι η επιλογή των δεκατριών περιφερειακών διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα γίνει: «με αντικειμενικά κριτήρια από «Αδιάβλητη επιτροπή αξιολόγησης» των βιογραφικών των υποψηφίων περιφερειακών διευθυντών, με απόλυτη πολιτική ανεξιθρησκεία, θα είναι καθαρή και κρυστάλλινη από την πρώτη στιγμή, δεν θα υπάρχουν κομματικά κριτήρια σε τέτοιου τύπου διαδικασίες, σύμφωνα με τους νόμους και στο πλαίσιο αυτών των νόμων, αξιολογήσεις όσο το δυνατόν αντικειμενικές στα περιθώρια που αφήσει ο νόμος πάντα, αυτό είναι θέση αρχής δεν υποχωρούμε, δεν έχουμε κανένα λόγο να διορίσουμε ανθρώπους που είναι στο ΣΥΡΙΖΑ.»

Εκμεταλλεύθηκαν τους παλιούς περιφερειακούς αφού τους άφησαν να βγάλουν τη «δύσκολη δουλειά»….. με το γνωστό και όταν μας βολεύει…. το κράτος έχει συνέχεια…. με την ανακοίνωση των προέδρων των βαθμολογικών, και των επιτροπών των βαθμολογικών κέντρων και όλη τη δουλειά με τις πανελλαδικές και την ίδια μέρα ανακοίνωσαν και τους νέους περιφερειακούς.

Κάτι άλλο που επιβεβαιώθηκε επίσης ήταν:

• Ο «διακοσμητικός» ρόλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα δρώμενα του υπουργείου παιδείας, ένας από τους δεκατρείς νέους περιφερειακούς διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
• Φρούδες προσδοκίες, όταν φυσάει ο άνεμος της αριστερής «αξιοκρατίας…».

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσωπεί τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]