Κοινωνία

«Φωτεινά» μηνύματα από τον «Ά.Ευγένιο» γιά την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Ενημέρωση σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου του μαστού πραγματοποίησε ο σύλλογος καρκινοπαθών νομού Κιλκίς «Αγιος Ευγένιος Τραπεζούντιος» το τελευταίο τριήμερο του μήνα Οκτώβρη στέλνοντας το μήνυμα ότι η πρόληψη θα πρέπει να συνεχίζεται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Φωταγωγώντας συμβολικά με ροζ απόχρωση την Πέμπτη 29.10.15 το κτίριο της λέσχης αξιωματικών φρουράς Κιλκίς δίπλα στην πλατεία Ειρήνης, μέλη και εθελοντές του συλλόγου διένειμαν ενημερωτικό φυλλάδιο καθώς και το καθιερωμένο ροζ φιογκάκι που υπενθυμίζει τις προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού.
Η πρόεδρος του συλλόγου Γεωργία Κολεσιώτου αναφέρθηκε στη σημασία της πρόληψης του καρκίνου του μαστού ο οποίος μπορεί να νικηθεί όταν διαγνωστεί έγκαιρα, ενώ ο διευθυντής της ΛΑΦ Νικόλαος Ζησόπουλος συγχαίροντας το σύλλογο για τη δράση του δήλωσε ότι η 71η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία «Πόντος» στηρίζει τέτοιες εκδηλώσεις που συμβάλουν σημαντικά στην υγεία.

Η παρουσίαση χορών από φίλους του συλλόγου που φορούσαν ροζ ζωνάρια, έστειλε το μήνυμα ότι και ο χορός ο οποίος είναι ένα είδος άσκησης μπορεί να συμβάλλει θετικά στην πρόληψη ενώ η ΕΠΟΜΕΑ Κιλκίς στήριξε άλλη μια δράση του συλλόγου στέλνοντας το μήνυμα ότι η σωστή αντιμετώπιση γίνεται ευκολότερη με κατάλληλη πρόληψη σε όλους τους τομείς.

Την Παρασκευή 30.10.15 η φωταγώγηση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο πολιτισμού Πολυκάστρου και στο ρολόϊ που κοσμεί την πλατεία Ελευθερίας του Πολυκάστρου. Ο διάχυτος ροζ φωτισμός των κτιρίων που όσο βράδιαζε γινόταν εντονότερος έστελνε το δικό του μήνυμα πρόληψης στους παρευρεθέντες αλλά και στους διερχόμενους.
Η νίκη του καρκίνου του μαστού μέσα από τα βήματα των προληπτικών εξετάσεων τονίστηκε και στο Πολύκαστρο απ’ όπου οβ Κιλκίς Χρήστος Χατζησάββας και ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης έστειλαν τα δικά τους μηνύματα πρόληψης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην κινητή μονάδα μαστογράφου του Θεαγενείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και στο τεράστιο εθελοντικό της έργο αλλά και στην έλλειψή της το τελευταίο διάστημα από τους περιφερειακούς δήμους λόγω των τεχνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Το τριήμερο έκλεισε το Σάββατο 3110.15 με διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων μπροστά από την λέσχη αξιωματικών φρουράς Κιλκίς αλλά και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Κιλκίς.
«Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου καρκινοπαθών νομού Κιλκίς θα συνεχίσει την ενημέρωση όσον αφορά στην πρόληψη αλλά και στην θεραπεία του καρκίνου ώστε να εκλείψει ο φόβος και η άγνοια από το Κιλκίς και την Παιονία και να γίνεται έγκαιρα η διάγνωση και αποτελεσματικά η θεραπεία του για να μπορεί να επιτευχθεί πραγματική και ουσιαστική πρόληψη», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα