Οικονομία

Εξασφαλίσθηκε χρηματοδότηση στο σιδηροδρομικό δίκτυο του νομού

Την χρηματοδότηση τριών νέων έργων για το σιδηροδρομικό δίκτυο, συνολικού προϋπολογισμού 108.000.000 ευρώ εξασφάλισε το υπουργείο οικονομίας και ανάπτυξης από το ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting Europe Facility – CEF).

Από το 2015, το υπουργείο οικονομίας έχει εξασφαλίσει ένα δισ. ευρώ για την εκτέλεση σημαντικών έργων στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών. Πρόκειται για κονδύλια, επιπρόσθετα εκείνων του ΕΣΠΑ, που στηρίζουν την υλοποίηση κρίσιμων έργων υποδομής.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα έργα:

Κατασκευή της υπόγειας τετραπλής σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή των Σεπολίων Αθηνών. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 95 εκατ. ευρώ. Φορέας υλοποίησης είναι η ΕΡΓΟΣΕ και η ολοκλήρωση των εργασιών προβλέπεται για τον Ιούνιο του 2022.

Ηλεκτροκίνηση του συνοριακού τμήματος Πολυκάστρου -Ειδομένης, με φορέα υλοποίησης την ΕΡΓΟΣΕ, συνολικού προϋπολογισμού 9,17 εκατομύρια ευρώ. Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο 2017 και προβλέπεται να ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του 2019.

Ανάπτυξη συστημάτων τηλεματικής κατά μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου Πάτρας -Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Ειδομένης. Φορέας υλοποίησης είναι ο ΟΣΕ και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 3,53 εκατομύρια ευρώ. Το έργο ολοκληρώνεται στα τέλη του 2020.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]