Κοινωνία

Αριστούχους μαθητές λυκείου οκτώ νομών βράβευσε η Εurobank

Σε μια ιδιαιτέρως θερμή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1.11.13 στην Βέροια, η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητριών και μαθητών των Νομών Ημαθίας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Κιλκίς, Πέλλης, Πιερίας και Φλωρίνης, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η μεγάλη στιγμή για την παιδεία», που διοργανώνει για 11η συνεχή χρονιά η Eurobank.
Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που ξεκίνησε το 2003, υλοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου παιδείας, δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χορηγικές πρωτοβουλίες του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια εστιάζει την κοινωνική του δράση στους τομείς της παιδείας, του πολιτισμού, της κοινωνικής αλληλεγγύης και του περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα «Η μεγάλη στιγμή για την παιδεία» υλοποιείται φέτος για 11η χρονιά και μέσα από αυτό έχουν βραβευθεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 13.000 αριστούχοι, από όλη την Ελλάδα.
Κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. Εισερχόμενο στη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, πέρα από τις αντιξοότητες της συγκυρίας, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία, όπως και με τους πελάτες και συνεργάτες της.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της γ’ λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους μαθητές με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.750 γενικά και επαγγελματικά λύκεια της χώρας.
Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πατέρας Νεκτάριος Σαββίδης, η βουλευτής Ημαθίας Γεωργία Μπατσαρά, η βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, η βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, ο περιφερειακός σύμβουλος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Στάθης Σαριγαιννίδης, ο δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπάτζος, ο αντιδήμαρχος παιδείας, κοινωνικής προστασίας, υγείας & εθελοντισμού Βέροιας Νικόλαος Μαυροκεφαλίδης, ο σχολικός σσύμβουλος ειδικής αγωγής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Βασίλης Μήτσιαλος, ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πέλλας, Κωνσταντίνος Κούγκας καθώς και άλλοι τοπικοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της περιοχής.
Στο χαιρετισμό του, ο π. Νεκτάριος Σαββίδης μετέφεερε εκ μέρους του μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας θερμές ευχές και ευλογίες στην Τράπεζα που ανέλαβε την πρωτοβουλία αυτή της βράβευσης και τα συγχαρητήρια στους αριστούχους για τις προσπάθειές τους.
Η βουλευτής Ημαθίας Γεωργία Μπατσαρά συνεχάρη θερμά τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και κυρίως τους γονείς που στήριξαν αυτόν το δύσκολο αγώνα για μια αισιόδοξη και αναπτυξιακή πορεία της ζωής των παιδιών τους.
Η βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου ανέφερε ότι οι αριστούχοι έχουν κάνει τους γονείς υπερήφανους και τους συνεχάρη για την πρώτη τους νίκη στο στίβο της ζωής. Συνεχάρη επίσης την Τράπεζα το χορηγικό της πρόγραμμα στο χώρο της παιδείας.
Η βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου τόνισε ότι οι αριστούχοι που βραβεύονται είναι πολίτες που βάζουν στόχους και προσπαθούν να πετύχουν με υπομονή και επιμονή. Ευχαρίστησε επίσης τη Eurobank για την ουσιαστική αυτή πρωτοβουλία.
Ο Στάθης Σαριγιαννίδης περιφερειακός σύμβουλος περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεχάρη τα παιδιά καθώς και τους γονείς τους για την υποστήριξη των αγώνων των παιδιών τους και ευχήθηκε στους αριστούχους να συνεχίσουν και να μην εγκαταλείπουν τα όνειρά τους.
Στην συνέχεια ο Νικόλαος Μαυροκεφαλίδης αναπληρωτής δημάρχου Βέροιας και αντιδήμαρχος παιδείας, κοινωνικής προστασίας, υγείας & εθελοντισμού εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στα παιδιά που δεν το έβαλαν κάτω στις δύσκολες αυτές συγκυρίες και που αναδείχθηκαν πρωταθλητές της γνώσης. Συνεχάρη επίσης τη Eurobank που για 11 χρόνια αδιάλειπτα βραβεύει τους αριστούχους μαθητές.
Ο Βασίλης Μήτσιαλος σχολικός σύμβουλος ειδικής αγωγής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ευχήθηκε στους αριστούχους να συνεχίσουν με συνέπεια τις επιδόσεις τους και συνεχάρη και τους γονείς για τους κόπους τους.
Ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πέλλας, Κωνσταντίνος Κούγκας συνεχάρη τα παιδιά για το αποτέλεσμα στις εξετάσεις που αποτελεί επιστέγασμα της συνολικής τους προσπάθειας τα δώδεκα χρόνια στην εκπαίδευση καθώς και τους καθηγητές τους.
Στον χαιρετισμό που απέστειλε ο υφυπουργός υποδομών, μεταφορών & δικτύων και βουλευτής Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος είπε «συγχαίρω τους αριστούχους νέους που θέτουν υψηλούς στόχους. Που δεν διάλεξαν τον εύκολο δρόμο, αλλά έδωσαν με επιτυχία μια δύσκολη προσωπική μάχη διεκδικώντας τους στόχους και τα όνειρά τους.
Επίσης θερμά συγχαρητήρια, οφείλω να δώσω τόσο στους γονείς όσο και στους εκπαιδευτικούς, που με τη στήριξη και τη συμπαράστασή τους, συνέβαλαν στην επιτυχία τους. Θα ήθελα ακόμα να επαινέσω και τον τραπεζικό όμιλο Eurobank για την πρωτοβουλία του που εδώ και χρόνια έχει αναλάβει να αναδεικνύει και να επιβραβεύει τους αριστούχους μαθητές.
Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι κατ΄ την άποψή μου ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς αναδεικνύουν τη δύναμη του συμβολισμού, τις αξίες που βρίσκονται πίσω από κάθε μεγάλη προσπάθεια, πίσω από κάθε όνειρο που δεν χαρίζεται αλλά κατακτιέται. Αξίες όπως, η δημιουργική φιλοδοξία και η ευγενής άμιλλα, η διεκδίκηση της επιτυχίας και της διάκρισης, η συνεχής αναζήτηση της ελευθερίας της σκέψης και της γνώσης».
Χαιρετισμό απέστειλε επίσης ο βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης με τον οποίο συνεχάρη τις νέες και τους νέους που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και αρίστευσαν καθώς και την Eurobank για το πρόγραμμα χορηγιών.
Τιμητικές πλακέτες απενεμήθησαν και στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση του κάθε νομού. Συγκεκριμένα, για τον νομό Ημαθίας στο 3ο γενικό λύκειο Βέροιας, το οποίο βραβεύθηκε για την αριστούχο Ελένη Πατρίκα, στο Νομό Κοζάνης βραβεύθηκαν δύο σχολεία, το 2ο γενικό λύκειο Κοζάνης για τον Παναγιώτη Κουσίδη και το 1ο γενικό λύκειο Πτολεμαΐδας χάρη στον Αντώνη Χαραλαμπίδη, στον νομό Πέλλας, το 1ο γενικό λύκειο Γιαννιτσών για την Ευτέρπη Μιχαηλίδου, στον νομό Πιερίας ξεχώρισε το 1ο γενικό λύκειο Κατερίνης, για την Μαρία Στεφανίδου, στον νομό Φλωρίνης το 1ο γενικό λύκειο Φλώρινας, για τον Χρήστο Παπαδόπουλο, στον νομό Καστοριάς το 2ο γενικό λύκειο Καστοριάς για τον Κωνσταντίνο Δήμτσιο, στον νομό Γρεβενών, το 2ο γενικό λύκειο Γρεβενών, για την Θεολογία Μιχαλοπούλου, και στον νομό Κιλκίς, το 1ο Γενικό λύκειο Κιλκίς, για την Χρυσαφένια Βουδούρη.
Τέλος, στην ομιλία της, η διευθύντρια δικτύου καταστημάτων Βορείου Ελλάδος της Eurobank Ντίνα Παπαποστόλου ο τόνισε ότι «για τη Eurobank η σημασία μιας πρωτοβουλίας αναδεικνύεται από τη στόχευσή της, αλλά και από τη διάρκειά της. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη υπερηφάνεια όχι μόνο για την επιτυχία του προγράμματος και την ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά εξίσου για την διάρκειά του.
«Η μεγάλη στιγμή για την παιδεία» μπαίνει φέτος στη δεύτερη δεκαετία της και το γεγονός αυτό αποτελεί στίγμα και μήνυμα. Γιατί το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε μέσα από την επιβράβευση της αριστείας και της επίμονης προσπάθειας είναι ένα μήνυμα που στη Eurobank το έχουμε κάνει γνώμονα της καθημερινής μας δραστηριότητας και πρότυπο για εμάς τους ίδιους. Στόχος μας είναι να μένουμε σταθεροί στις δεσμεύσεις μας ακόμα και όταν το περιβάλλον γίνεται δύσκολο και απαιτητικό, γιατί θέλουμε να χτίζουμε σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις με την κοινωνία, όπως ακριβώς θέλουμε να χτίζουμε σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις αμοιβαίας δέσμευσης, συνεργασίας και εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας. Αυτές είναι οι αρχές μας και διαπερνούν τόσο την επαγγελματική μας καθημερινότητα όσο και την αντίληψή μας για το χώρο της κοινωνικής μας ευθύνης.».
Τα βραβεία της Eurobank για τον νομό Κιλκίς έλαβαν οι εξής:
Βουδούρη Χρυσαφένια 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς
Δέλκου Νικολέτα Γενικό Λύκειο Αξιούπολης
Δημητριάδου Ελευθερία Γενικό Λύκειο Πολυκάστρου
Κουρτίδου Φανή Γενικό Λύκειο Καμπάνη
Λιτητάρης Aντώνης Γενικό Λύκειο Γουμένισσας
Παπαδοπούλου Όλγα Γενικό Λύκειο Σ.Σ Μουριών
Σέμπρος Ανδρέας 2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς
Στεφανίδης Αχιλλέας Γενικό Λύκειο Χέρσου

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Συνάντηση με νόημα

Στην Αθήνα βρέθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου η υποψήφια βουλευτής Κιλκίς και δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα και συναντήθηκε με τον συντοπίτη […]