Γενικά

Η Eurobank τίμησε και φέτος αριστούχους μαθητές οκτώ νομών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Βέροια η τελετή βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων των νομών Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και Κιλκίς, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του ομίλου Eurobank, με τίτλο «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».
Σε μια ιδιαίτερα ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, βραβεύθηκαν την Δευτέρα 3.11.14 οι αριστούχοι μαθητές που διακρίθηκαν για τις υψηλές επιδόσεις τους στις πανελλήνιες εξετάσεις. Η Eurobank, απέδειξε για δωδέκατη συνεχή χρονιά, ότι παραμένει πιστή στην υλοποίηση του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό με μεγάλη αναγνώριση καθώς μέσα από αυτό έχουν βραβευθεί έως σήμερα 14.000 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα.
Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια εστιάζει την κοινωνική του δράση στους τομείς της παιδείας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας.
Κύριο σκοπό του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» αποτελεί η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει την σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, διαχρονικά, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά την βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες της γ’ λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους απόφοιτους με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο οποίος είναι πάνω από 18, σε κάθε ένα από τα 1.550 γενικά και επαγγελματικά λύκεια της χώρας.
Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.
Στην εκδήλωση πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο εκπρόσωπος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας αρχιμανδρίτης π. Σωσίπατρος Πιτούλιας, ο οποίος τόνισε ότι τέτοιοι θεσμοί μας θυμίζουν την αξία των κόπων και των ιδανικών και συνεχάρη τους αριστούχους και την Τράπεζα γιατί επενδύει στην επιβράβευση των άριστων.

Στην συνέχεια, το λόγο πήρε ο βουλευτής Γρεβενών και μέλος της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής Τιμολέων Κοψαχείλης, ο οποίος επεσήμανε τη σημασία της βράβευσης των αριστούχων από τη Eurobank σε μια δύσκολη εποχή, συμβάλλοντας στη δημιουργία επιστημονικού προσωπικού για τη χώρα.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιατζίδης δήλωσε ότι η Τράπεζα με τον σημαντικό αυτή θεσμό επενδύει στην Παιδεία και επιβραβεύει τους κόπους των νέων και συνεχάρη τους αριστούχους που αποτελούν την ελπίδα της χώρας για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας υπεύθυνος παιδείας, πολιτισμού, τουρισμού και αθλητισμού Παύλος Τσότσος σημείωσε ότι η τελετή βράβευσης είναι μια γιορτή για τους νέους που διεκδίκησαν το όνειρό τους και πέτυχαν και συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και την Τράπεζα που εστιάζει στον τομέα της παιδείας.

Ακολούθως, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης έδωσε συγχαρητήρια στη Eurobank που επί σειρά ετών επιβραβεύει τους αριστούχους και επομένως το ελπιδοφόρο μέλλον της κοινωνίας μας.

Στη συνέχεια, ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης ανέφερε ότι μέσω του θεσμού αυτού της Eurobank επιβραβεύονται η αξία και η αξιοσύνη, στοιχεία που χρειάζεται η κοινωνία μας, και δίνεται ελπίδα στους νέους να μείνουν στον τόπο τους.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος σημείωσε ότι η Eurobank παραμένει πιστή σε αξίες, οράματα και στόχους με δράσεις που την καταξιώνουν και αναδεικνύουν τον κοινωνικό της χαρακτήρα και συνεχάρη τους νέους που αποτελούν το μέλλον της χώρας μας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος στην ομιλία του ανέφερε ότι οι αριστούχοι με πείσμα κατάφεραν να διακριθούν για την εργατικότητα και τη φιλομάθειά τους, και η επιβράβευσή τους από την Τράπεζα αποτελεί επιπλέον κίνητρο για ανάπτυξη.

Τέλος, ο σχολικός σύμβουλος φιλολόγων περιφερειακής ενότητας Κοζάνης Ιωάννης Γκανάκας, εκπροσωπώντας την περιφέρεια εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, συνεχάρη τη Eurobank για την πρωτοβουλία αυτή, που δείχνει το δρόμο και θέτει τις επιχειρήσεις προ των ευθυνών τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, ενώ συνεχάρη τους αριστούχους για την επιτυχία τους, που ήρθε μετά από σκληρή προσπάθεια.

Χαιρετισμό απέστειλαν η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου και ο Βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πιερίας Στέφανος Μπιτόπουλος.

Παράλληλα, τιμητικά έπαθλα απονεμήθηκαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση του κάθε νομού, ο οποίος ήταν πάνω από 18. Συγκεκριμένα, στον νομό Ημαθίας στο 4ο γενικό λύκειο Βέροιας, το οποίο βραβεύθηκε για την αριστούχο μαθήτρια Μαργαρίτα Καραντουμάνη, στον νομό Γρεβενών στο γενικό λύκειο Δεσκάτης, για την Αρετή Πέτσα, στον νομό Καστοριάς στο 1ο γενικό λύκειο Καστοριάς, για τον Χαράλαμπο Ιωαννίδη, στον νομό Κοζάνης στο 1ο γενικό Λύκειο Κοζάνης, για τον Μιχάλη Χαϊντούτη, στον νομό Κιλκίς στο 1ο γενικό Λύκειο Κιλκίς για τον Αναστάσιο Ιωαννίδη, στον νομό Πέλλας στο 3ο γενικό Λύκειο Γιαννιτσών για την Μαρία Γιαπράκη, στον νομό Πιερίας στο 1ο γενικό Λύκειο Κατερίνης, για τον Γεώργιο Λαμπονίκο, καθώς και στον νομό Φλώρινας στο 1ο γενικό λύκειο Φλώρινας για την Χαρίκλεια Τριανταφυλλίδου.

Τέλος, στην ομιλία της, η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια και επικεφαλής τομέα δικτύου καταστημάτων Βορείου Ελλάδος, Ντίνα Παπαποστόλου τόνισε ότι «Το πρόγραμμα αυτό έχει κεντρική θέση στη σταθερή και σημαντική κοινωνική δράση του Ομίλου μας τόσο στον τομέα της Παιδείας όσο και στους τομείς της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Εδώ θα ήθελα να επισημάνω ότι αισθανόμαστε ιδιαίτερη υπερηφάνεια, όχι μόνο για την επιτυχία του προγράμματος και την ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά εξίσου για τη διάρκειά του. «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» κλείνει φέτος δώδεκα χρόνια παρουσίας και το γεγονός αυτό αποτελεί στίγμα και μήνυμα. Διότι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε μέσα από την επιβράβευση της αριστείας και της επίμονης προσπάθειας είναι ένα μήνυμα που στη Eurobank το έχουμε κάνει γνώμονα της καθημερινής μας δραστηριότητας και πρότυπο για εμάς τους ίδιους. Αυτά τα δώδεκα χρόνια έχουν αλλάξει πολλά στη χώρα μας, έχουμε ζήσει καλές στιγμές και μεγάλες δυσκολίες. Μέσα από αυτές σφυρηλατήσαμε μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Εμείς στη Eurobank θέλουμε να χτίζουμε σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις με την κοινωνία, όπως ακριβώς θέλουμε να χτίζουμε σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις αμοιβαίας δέσμευσης, συνεργασίας και εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας. Γι’ αυτό δεν εγκαταλείπουμε πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει και τις αισθανόμαστε ως δέσμευσή μας απέναντι στην κοινωνία, ακόμη και όταν το περιβάλλον γίνεται δύσκολο και απαιτητικό».
Όσον αφορά στον νομό Κιλκίς βραβεύθηκαν οι εξής αριστούχοι:
Ευριδίκη Ασημακίδου (2ου λυκείου Κιλκίς), Δημήτριος Ζέλκας (λυκείου Αξιούπολης), Αναστάσιος Ιωαννίδης (1ου λυκείου Κιλκίς), Σοφία Καϊοπούλου (γυμνασίου-λυκείου Ν.Αγιονερίου) Ιωάννα Κυριμλίδου (λυκείου Πολυκάστρου), Αναστασία Παχνή-Τσιτηρίδου (λυκείου Καμπάνη), Πέτρος Πέογλου (λυκείου Γουμένισσας) και Θεοχάρης Στεφανίδης (λυκείου ΣΣ Μουριών).

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα