Κοινωνία

Η «Ευκράντη» τίμησε την ολυμπιονίκη Χρυσούλα Γκουντενούδη

Με μία ξεχωριστή εκδήλωση τίμησε την Ημέρα της Γυναίκας ο σύλλογος γυναικών δήμου Παιονίας «Ευκράντη». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4.3.17 στο κέντρο «Μαξίμ» του Πευκοδάσους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της προέδρου του συλλόγου Γαρυφαλλιάς Καρβουνιάρη και μήνυμά της για την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και το ρόλο της Γυναίκας, στην οικονομική κρίση που περνά η χώρα μας. Μεταξύ άλλων είπε:

«Η 8η Μαρτίου κάθε έτους, έχει ορισθεί ως παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας. Ένας εορτασμός, που για τη χώρα μας, έχει τα τελευταία χρόνια ξεχωριστή σημασία, καθώς έρχεται σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία γι’ αυτήν και αναπόφευκτα συνδέεται με τον ρόλο και την παρουσία της Ελληνίδας γυναίκας στην κοινωνία, τα χρόνια της κρίσης.

Μια παρουσία, που πέρα από την προσφορά σε ότι πολυτιμότερο υπάρχει επί Γής, δηλαδή στην ύπαρξη της ίδιας της ζωής, συνδέθηκε αναπόσπαστα με την προσπάθεια να κρατηθεί συνεκτικά η ίδια η κοινωνία και κάθε μορφή οικογένειας συνεισφέροντας τα μέγιστα στο να μην διαλυθεί σε κομμάτια, πιεσμένη από τον οικονομικό μαρασμό, την ανέχεια και την ανεργεία που κτύπησε πολλά νοικοκυριά τα τελευταία χρόνια, παρ΄ότι η ίδια υπήρξε το μεγαλύτερο θύμα της κρίσης όπως δείχνουν και τα στοιχεία.

Αυτή την Γυναίκα τιμάμε, την μητέρα, την σύζυγο, την σύντροφο, την ερωμένη, την εργαζόμενη, την νοικοκυρά, την άνεργη αλλά πάνω από όλα την Γυναίκα που με την ομορφιά της και την προσωπικότητά της αλλά και τις αδυναμίες της, στέκεται πάντα εκεί όρθια ευαίσθητη τρυφερή και δυναμική για να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις και να νικήσει. Στη συνέχεια όπως κάθε χρόνο ο σύλλογος τίμησε μια γυναίκα από την περιοχή Παιονίας για την προσφορά της.

Συγκεκριμένα τίμησε την Ολυμπιονίκη Χρυσούλα Γκουντενούδη για την προσφορά της στον αθλητισμό.

Ζη και εργάζεται στην Κύπρο, αλλά την είχαμε κοντά μας με την βοήθεια της τεχνολογίας.
ΕΥΚΡΑΝΤΗ ΓΚΟΥΝΤΕΝΟΥΔΗ
Μια διαφορετική «νότα» στην εκδήλωση έδωσε συγκρότημα του χορευτικού τμήματος ενηλίκων Πολυκάστρου του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς χορεύοντας κρητικούς χορούς.

Η βραδιά συνεχίστηκε με πολύ κέφι και χορό από της κυρίες του συλλόγου».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επισκεψη της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στην Αγία Παρασκευή