Αθλητισμός

Καταξίωση στην γ’ εθνική κατηγορία μετά την περυσινή εδραίωση θέλει ο Εύαθλος

Με την καθόδηγηση του προπονητή και παίκτη Γιώργου Παπαδόπουλου ξεκίνησε η προετοιμασία της καλαθοσφαιρικής ομάδας του Ευάθλου/Μακεδόνων Πολυκάστρου γιά την νέα αγωνιστική περίοδο.

Πρωταρχικό στόχο του μοναδικού εκπροσώπου του κιλκισιώτικου καλαθοσφαίρου στον χώρο των εθνικών κατηγοριών αποτελεί η καταξιωση στην γ’ εθνική κατηγορία μετά την περυσινή εδραίωση σ’ αυτή από την πρώτη κιόλας συμμετοχή του.

Ως γνωστόν ο Εύαθλος/Μακεδόνες στελεχώνεται από παίκτες προερχομένους από την «αφρόκρεμα» του κιλκισιώτικου καλαθοσφαίρου, που, ανεξαρτήτως περιοχής καταγωγής έδωσαν «βροντερο παρών» στις κορυφαίες ομάδες του, οι οποίες διακρίθηκαν σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο δηλαδή ΑΟ Γουμένισσας (β’ και γ’ εθνική), Αετό Κιλκίς (γ’ εθνική), ΓΑΣ Κιλκίς (α’ ΕΚΑΣΚΕΜ και ΕΚΑΣΚΕΜ) και Αλέξανδρο Αξιούπολης (α’ ΕΚΑΣΚΕΔΥΜ και ΕΚΑΣΚΕΜ).

Κατ΄αυτόν τον τρόπο κατέστησαν «πρεσβευτές» του κιλκισιώτικου καλαθοσφαίρου συμβάλλοντας στην πρόοδό του και σε τοπικό επίπεδο.

Σ΄αυτούς προστέθηκαν φέτος οι εξής «έμπειροι» και «ετοιμοπόλεμοι»:

-Γιάννης Ταπούτος από την ΔΕΚΑ Θεσσαλονίκης (36, 1.96, θέσεις 3,4)

-Δημήτρης Χατζόπουλος από τον Αχιλλέα Τριανδρίας Θεσσαλονίκης (23, 1.92, θέσεις 2,3)

-Ηλίας Ανδρεόπουλος, ελεύθερος (24, 1.87, θέση 2)

-Διονύσης Βλέτσης απο τον ΑΣ Ασβεστοχωρίου Θεσσαλονίκης (22, 1.80, θέση 1)

Συγχρόνως βρίσκονται πολύ κοντά στην προώθησή τους στην ομάδα των ανδρών τρεις με τέσσερες, που στελεχώνουν τις ομάδες εφήβων και παίδων του συλλόγου, ο οποίος δίνει έμφαση στην λειτουργία του «φυτωρίου» ώστε μελλοντικώς να εξασφαλίσει επαρκή εξ ιδίως τροφοδοσία και να εξαρτάται πολύ λιγότερο από την έξωθεν ενίσχυση ή αυτή να περιορίζεται στον απολύτως αναγκαίο και μόνο βαθμό.

Στον οργανωτικό τομέα και γιά τα λειτουργικά θέματα τον Εύαθλο/Μακεδόνες Πολυκάστρου στελεχώνουν οι γνωστοί από την μακρά και έντονη παρουσία τους στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής Παναγιώτης Παυλίδης και Απόστολος Κυπαρίσσης.

Η κλήρωση των αγώνων του πρωταθλήματος α’ ομίλου γ’ εθνικής κατηγορίας στο οποίο συμμετέχει ο Εύαθλος/Μακεδόνες, θα διενεργηθεί την Παρασκευή 9.9.16 στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Περισσότερα

Να σκεφθούν τα παιδιά

Πρόκειται για κατ΄επανάληψιν διατυπωθείσα γνώμη και θέση της στήλης, όσον αφορά στην σχέση της τοπικής (αυτο)διοίκησης με φορείς του υψηλού […]

Δείτε ακόμα

Εφημερίδα… «αστέρων»

Το τελευταίο διάστημα η Θεσσαλονίκη λειτουργεί… σαν μαγνήτης, ως περιοχή ιδανική για γυρίσματα ταινιών παραγωγών του Χόλλυγουντ. Έτσι, συχνά πλέον […]