Αθλητισμός

«Αποκατέστησε»… την «τάξη» με 79-56 o Εύαθλος Μακεδόνες Πολυκάστρου

Την «παρένθεση» της άδοξης και… «αυτοκτονικής» ήττας στην Έδεσσα μιάν εβδομάδα νωρίτερα, «έκλεισε» ο συμπρωτοπόρος του καλαθοσφαιρικού πρωταθλήματος α’ κατηγορίας Κ.Μακεδονίας Εύαθλος/Μακεδόνες Πολυκάστρου, επικρατώντας με χαρακτηριστική άνεση του πάλαι ποτέ κραταιού Αιγινιακού με 79-56.
Το αποτέλεσμα υπήρξε απόρροια της καταφανούς υπεροχής του πολυκαστρινού συγκροτήματος σε όλους τους τομείς, με «φονικό όπλο», όπως πάντα, την φημισμένη πλέον άμυνά του. Μιάς υπεροχής που του επέτρεψε να «καθαρίσει» τον αγώνα ήδη με την ολοκλήρωση και του τρίτου δεκαλέπτου, όταν και δημιούργησε διαφορά, που «ώδευε» προς …αστρονομικές διαστάσεις.
Τότε, όμως, «κατέβασε» ταχύτητα και προσέδωσε στο τελευταίο δεκάλεπτο χαρακτήρα «δυνατής» προπόνησης, όπως ακριβώς δηλαδή απαιτούν και επιβάλλουν, οι περιστάσεις, με την συμμετοχή σχεδόν αποκλειστικώς των παικτών εκείνων με την μικρότερη έως σήμερα, και με έμφαση στους προερχομένους από το «φυτώριο».
Έστω, όμως, και έτσι, ο Εύαθλος/Μακεδόνες Πολυκάστρου παρέμεινε ανώτερος του Αιγινιακού, ο οποίος ελάχιστα περιόρισε την τελική διαφορά.
Τα δεκάλεπτα:
23-16, 20-16 (ημιχρόνιο 43-32)
23-7, 13-17 (τελικό 79-56)
Η σύνθεση:
Γ.Παπαδόπουλος 14, Πολυχρονίδης 8 (1 τρ.), Ημερίδης 29 (3 τρ.), Πούλος 16, Τσιτουρούδης 5, Μ.Γκαντίδης 4, Κουλούκης 4, Σιώπκας, Καραστογιάννης, Ζεμπεκίδης, Κηρύκος, Βακαλούδης.
– Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:
Σάββατο 25.1.14, 18.00, Εύαθλος/Μακεδόνες Πολυκάστρου-Μ.Αλέξανδρος Κρύας Βρύσης

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων

Ζούμε μια μαγική εικόνα. Κρίσιμα θέματα έρχονται στην επιφάνεια κάθε μέρα που αφορούν μείζονα κοινωνικά ζητήματα και κατ’ επέκταση την εκπαίδευση

Του Κώστα Ανθόπουλου* και Νίκου Τσούλια* Και το σχολείο χωρίς ουσιαστική υποστήριξη μοιάζει να είναι με νησίδα μέσα στην έρημο. […]