Αγροτικά

Ετοιμάζονται να εντείνουν τις πιέσεις τους οι παραγωγοί του νομού

Τη στάση που θα τηρήσουν θα συζητήσει την σήμερα η συντονιστική επιτροπή αγώνα των παραγωγών του «μπλόκου» των Ευζώνων που ως γνωστόν κρατεί κλειστή την εκεί εθνική οδό έχοντας αποκλείσει την πρόσβαση στον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων.

Στην σύσκεψη στην οποία ουσιαστικώς θα αποφασισθούν οι νέες μορφές των κινητοποιήσεων υφίσταται σοβαρό ενδεχόμενο να συμμετάσχουν και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας απο τα «μπλόκα» των «πράσινων φαναριών» και Ν. Μαλγάρων.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι εκπρόσωποι των κινητοποιημένων παραγωγών αναμένεται να αποφασίσουν την σκλήρυνση της στάση τους καθώς εκτιμούν ότι η κυβέρνηση επι της ουσίας τους αγνοεί και δεν προέρχεται στο βήμα του διαλόγου προκειμένου να συζητείται με αυτούς τα αιτηματά τους.

Στο πλαίσιο αυτά εντάσσονται και οι επαφές με τους παραγωγούς που κινητοποιούνται στην περιοχή του Προμαχώνα επιδιώκοντας προφανώς να συντονίσουν την δράση αποκλεισμού των μεθοριακών σταθμών ώστε να αυξήσουν την πίεση τους προς την κυβέρνηση μέσα απο τους αποκλεισμούς των και τις συνέπειες που θα έχουν αυτοί στην διακίνηση αγαθών και προσώπων.

Ως γνωστών στην τελευταία συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής αγώνα της Κεντρικής Μακεδονίας των οποίων τις θέσεις ακολουθούν και οι παραγωγοί του νομού μας, καθώς σε αυτή συμμετέχουν και τρείς Κιλκισιώτες αποφάσισε οι παραγωγοί να μην εγκαταλείψουν σήμερα τα «μπλόκα» τους και να μην συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε για την Πέμπτη 2.2.17 (7μμ) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφορμή τα εγκαίνια της 10ης διεθνούς έκθεσης κτηνοτροφίας και πτηνοτροφίας «Zootechnia» απο τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου.

Όπως δήλωσε στον “Μαχητή” ένα απο τα τρία στο νομό Κιλκίς μέλη της συντονιστικής επιτροπής και πρόεδρος του αγροκτηνοτροφικού συλλόγου Παιονίας Θωμάς Καριπίδης αυτό αποφασίσθηκε διότι οι παραγωγοί δεν επιθυμούν να παρεμποδίσουν όσους θελήσουν να επισκεφθούν την έκθεση αλλά και διότι θέλουν να στείλουν ένα μύνημα στον υπουργό ότι δεν υπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες και επιδιώκουν να λυθούν τα προβλήματά τους μέσα απο τον διάλογο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]