Κοινωνία

Τις εθελόντριες εκπαιδευτικούς του κοινωνικού φροντιστηρίου Πολυκάστρου τίμησε η «Ευκράντη»

Την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας όπως έχει ορισθεί από πλευράς Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών η 8η Μαρτίου ανέδειξε και τίμησε το Σάββατο 9.3.19 με ειδική εκδήλωση στην αίθουσα του κέντρου «Αλεξάνδρειο» του Πολυκάστρου ο σύλλογος γυναικών δήμου Παιονίας «Ευκράντη».

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν οι οκτώ εθελόντριες καθηγήτριες και η μία δασκάλα που προσφέρουν πάνω σε εθελοντική βάση και αφιλοκερδώς τις διδασκαλίες τους σε μαθήματα γλώσσας μαθηματικών κ.α. στο φροντιστήριο της ενορίας του ιερού ναού Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου σε 63 μαθητές και μαθήτριες από την Δευτέρα έως το Σάββατο το πρωί. Οι καθηγήτριες που τιμήθηκαν είναι:

Ασημένια Γιαμπατζίδου (μαθηματικός)

Ευτυχία Καρανικόλα (μαθηματικός)

Χρυσούλα Κωστάκη ( φιλόλογος)

Κωνσταντίνα Πολίτη-Καρηθόδωρου (φιλόλογος)

Γεωργία Οικονομίδου (φιλόλογος)

Αλίκη Καραμπουδούρη (φιλόλογος)

Καλλιόπη Καρακασίδου (φιλόλογος)

Αντωνία Μαλτεπιώτη (φιλόλογος)

Μαρία Πέγκη (δασκάλα)

Μια βράβευση που προέρχεται από γυναικείο πολιστικό και κοινωνικό οργανισμό και απευθύνθηκε σε γυναίκες επιθυμώντας να σηματοδοτήσει το ποσό σημαντική είναι η προσφορά της γυναίκας στην τοπική κοινωνία της Παιονίας σε περιόδους δύσκολες από οικονομικής απόψεως και σε ένα περιβάλλον όπου οι ανισότητες ενδήμουν μεταξύ ανδρών και γυναικών όπως χαρακτηριστικώς τόνισε στον χαιρετισμό της η πρόεδρος του συλλόγου Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη επισημαίνοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν στην περιοχή σε οτι αφορά στην γυναικεία απασχόληση η οποία καταγράφει αρνητική πρωτιά σε εθνικό επίπεδο.

Παρά ταύτα ο σύλλογος της «Ευκράντη» μέσα από την δράση του, όπως και οι βραβευθείσες σηματοδοτούν το οτι οι γυναίκες του σήμερα είναι «δυναμικές αυθεντικές με πολλούς ρόλους που είναι πρόκληση μας και όχι ήττα» όπως υπογράμμισε από του βήματος αναφερόμενη στο στίγμα «της παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας» το μέλος του συλλόγου Στυλιανή Μπουζάνα προτρέποντας ταυτοχρόνως τις γυναίκες «να στηρίζουν τις επιλογές τους και να «έχουν πίστη σ’αυτά που θέλουν».

Στην εκδήλωση παρευρέθει ο εφημέριος της ενορίας Αγίας Τριάδος αρχιμανδρίτης π. Δωρόθεος Πάπαρης ο οποίος όπως και η κ. Καρβουνιάρη αναφέρθηκε στην σημασία της προσφοράς των καθηγητριών και της δασκάλας στα παιδιά του φροντιστηρίου της ενορίας που δεν έχουν οικονομική άνεση να έχουν πρόσβαση στην μάθηση και την αυξημένη δυνατότητα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως «εφόδιο» παιδείας και επαγγελματικής αποκατάστασης στο μέλλον.

Πλην του πατρός Δωρόθεου στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο βουλευτής Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και Μιχαλία Καραμισάκη στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ βαθμού μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης εκπρόσωποι φορέων και πολιτιστικών συλλόγων και πολλές γυναίκες της περιοχής.

Όλοι παράλληλα με το ψυχαγωγικό σκέλος συνέδραμαν και στο ταμείο του συλλόγου μέσω της λαχειοφόρου αγοράς που διενεργήθηκε με πολλά δώρα στους τυχερούς όλα προσφορά τοπικών χορηγών οι οποίοι πάντα στηρίζουν τις δράσεις του συλλόγου αναγνωρίζοντας τον ουσιαστικό ρόλο του στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]