Γενικά

«Ο εθελοντισμός είναι μία απόφαση και κατάθεση ψυχής» τόνισε ο σύλλογος “Ανάσα Ευαισθησίας”


Σε «ζεστό» και εορταστικό κλίμα παρουσία μελών και φίλων του συλλόγου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1.2.15 η κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου «Ανάσα Ευαισθησίας νομού Κιλκίς».
Ο εφημέριος της ενορίας Αγίου Βασιλείου και Νικολάου π. Νικηφόρος, αφού ευλόγησε και έκοψε την πίτα ευχήθηκε στους παρευρεθέντες, που γέμισαν ασφυκτικά την ταβέρνα «Τραταμέντο», «να συνεχίσουν δυναμικά το έργο κοινωνικής ευθύνης, μέσω του οποίου προσφέρουν πολύτιμες βοήθειες σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη στον νομό Κιλκίς», ενώ έκλεισε τον χαιρετισμό του εκφράζοντας την ελπίδα το 2015 να είναι έτος υγείας και ανάκαμψης για όλους τους Έλληνες, αλλά και χρονιά αναγέννησης και διάπλασης των ηθών, «ώστε να ξεπεράσουμε συντεταγμένα την κοινωνική και οικονομική κρίση».
Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε η πρόεδρος του συλλόγου Χριστίνα Κουρουζίδου, η οποία επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τα εξής: «…Η σύγχρονη εποχή των δυσκολιών επιτάσσει την αλληλεγγύη. Εκεί όπου υπερισχύουν ο εγωισμός και ο ατομικισμός, οφείλουμε να στραφούμε προς τη συνεργασία και την προσφορά. Όπου κυριαρχούν αξίες που προβάλλουν την άμεσση ικανοποίηση του θυμικού να αντιτάξουμε την εγκράτεια και την αυτάρκεια. Ο εθελοντισμός δεν πηγάζει από υποχρέωση ή καταναγκασμό, αλλά είναι μια απόφαση ψυχής για προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Όραμά μας είναι ένας κόσμος με αξιοπρέπεια χωρις φτωχεια».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο νεοεκλεγείς βουλευτης Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Παραστατίδης, ο αντιδήμαρχος διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών Αιμίλιος Νικολαΐδης, η δημοτική σύμβουλο Κιλκίς Μαρία Μωυσίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Παύλος Θωμαιδης, η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Κιλκίς (ΚΔΕΚ) Χρυσή Σοφού κα.
Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]