Κοινωνία

Εθελοντική αιμοδοσία των μελών της διοργανώνει η ΕΛΜΕ Κιλκίς

Εθελοντική αιμοδοσία θα διενεργήσει η ΕΛΜΕ Κιλκίς το διήμερο Δευτέρας 14 και Τρίτης 15.12.20, από τις 9 το πρωί έως τις 12.30 μετά το μεσημέρι και τις δύο ημέρες.

Η αιμοδοσία θα διενεργηθεί στο νοσοκομείο Κιλκίς, ενώ γιά τα μέλη της ΕΛΜΕ, που κατοικούν στην Θεσσαλονίκη, στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και ΑΧΕΠΑ.

Στην σχετική ανακοίνωση – έκκληση αναφέρονται και τα εξής:

« … Όπως έχουμε επανειλημμένως τονίσει, η επιτυχία της δημιουργίας ομάδων εθελοντών αιμοδοτών καθηγητών πάνω σε μόνιμη βάση στις ΕΛΜΕ και ο συντονισμός των ενεργειών μας σε επίπεδο ΟΛΜΕ, έχει ως σκοπούς:

– Την ευαισθητοποίηση των συναδέλφων μας στο πολύ σημαντικό θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και την εξασφάλιση της ενεργού συμμετοχής τους.

– Την συμβολή των εκπαιδευτικών στις αυξημένες ανάγκες αίματος της χώρας μας, που αφορούν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (π.χ. πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, νεφροπαθείς κ.ά.) ή περιπτώσεις έκτακτων κοινωνικών αναγκών (π.χ. πόλεμος, σεισμοί. πλημμύρες παγετοί, πυρκαϊέςς, πόλεμοι κλπ).

– Να είναι δυνατή η προσφορά αίματος στους συναδέλφους μας ή σε συγγενικά μας πρόσωπα σε περιπτώσεις που αυτό είναι αναγκαίο».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα