Πολιτική

Ερώτηση Ειρήνης Αγαθοπούλου για τα προβλήματα των καστανοπαραγωγών της Παιονίας

Ερώτηση προς τους υπουργούς αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και περιβάλλοντος και ενέργειας, για τη λήψη μέτρων ή μη εκ μέρους της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των καστανοπαραγωγών του νομού Κιλκις και συγκεκριμένα του δήμου Παιονίας κατέθεσε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου.

Στην ερώτηση τονίζεται ότι, κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στην ανάρτηση των δασικών χαρτών και λήφθηκε μια σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών ώστε να μην κωλύεται η παροχή των αγροτικών επιδοτήσεων στους παραγωγούς.

Παρά την σημαντική πρόοδο δεν έχει ακόμη επιλυθεί με οριστικό τρόπο το ιδιοκτησιακό καθεστώς του καστανοδάσους του Παϊκου καθώς και η ανέφελη παροχή των επιδοτήσεων.

Η κ.Αγαθοπούλου ενημερώθηκε για τα παραπάνω προβλήματα από εκπροσώπους των καστανοπαραγωγών και την διοίκηση του συνεταιρισμού και παραμένει αρωγός για την επίλυση τους.

Ερωτώνται λοιπόν οι αρμόδιοι υπουργοί εάν το υπό κατάθεση νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα λάβει υπ’ όψιν της και τους καστανοπαραγωγούς του Παΐκου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης μπορείτε να το δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/11217197.pdf

Περισσότερα

Στ.Παραστατίδης: Τρεις προτάσεις για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης στη χώρα και την αναδιανομή του πλούτου

Παρουσίασε στοιχεία για το φορολογικό πλαίσιο στη χώρα, αλλά και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ Στο κάδρο της πολιτικής επικαιρότητας φαίνεται […]

Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]