Πολιτική

Ερώτηση Ε.Αγαθοπούλου για την έλλειψη δομής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Κιλκίς

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσε η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου με θέμα: «Χωρίς δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) Αναφοράς για το νέο κορωνοϊό  η πρωτεύουσα της ΠΕ Κιλκίς».

Στην ερώτηση επισημαίνεται η καθυστερημένη εμπλοκή των δομών ΠΦΥ στην αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού και ο ανορθολογικός σχεδιασμός της Κυβέρνησης στην κατανομή των μονάδων ανά την επικράτεια.

Συγκεκριμένα, στην ΠΕ Κιλκίς υπάρχει μόνο μία πρωτοβάθμια δομή αναφοράς για τον νέο κορονοϊό, είναι το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου και βρίσκεται στο δήμο Παιονίας.

Το Κιλκίς, ενώ βρίσκεται σταθερά στην πρώτη δεκάδα περιφερειακών ενοτήτων με το υψηλότερο ποσοστιαίο αριθμό κρουσμάτων, δεν έχει στον μεγαλύτερο δήμο του, τον δήμο Κιλκίς, δομή αναφοράς Covid-19, για τη διεξαγωγή τεστ και την παροχή άλλων πρωτοβάθμιων υπηρεσιών.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη σοβαρή επιβάρυνση του μοναδικού νοσοκομείου της περιοχής (ΓΝ Κιλκίς) με διενέργεια ελέγχων και διαχείριση ενεργών περιστατικών covid-19, αλλά και την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών και την παρεμπόδιση της ευχερούς πρόσβασής τους σε αναγκαίες υπηρεσίες υγείας.

Σε αυτό το πλαίσιο ερωτάται ο Υπουργός πως προτίθεται να καλύψει το συγκεκριμένο κενό, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη και δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών σε διαγνωστικό έλεγχο, εφόσον αρνείται να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για τη συνταγογράφηση και την αποζημίωση των διαγνωστικών ελέγχων από τον ΕΟΠΥΥ.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης μπορείτε να το δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/11481416.pdf

Περισσότερα
Δείτε ακόμα