Εκπαίδευση

Στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς εργαστήριο θετικών επιστημών, Science, Technology, Engineering and Mathematics

Το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς προτίθεται να διοργανώσει STEM Lab (εργαστήριο θετικών επιστημών, Science, Technology, Engineering and Mathematics) συμμετέχοντας στην δράση Generation Next. Στα εργαστήρια οι μαθητές – μαθήτριες θα αναπτύξουν δεξιότητες σχετικές με τις θετικές επιστήμες με τρόπο βιωματικό και συνεργατικό καθώς θα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα συνεργαζόμενοι-ες μεταξύ τους σε μικρές ομάδες των 2-4 ατόμων με την καθοδήγηση – διευκόλυνση εκπαιδευτικού. Συνολικά μπορούν να συμμετάσχουν 15 με 20 μαθητές – μαθήτριες.

Ειδικότερα, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα αστρονομίας, ρομποτικής, προγραμματισμού, κατασκευών, επιστήμης των πολιτών κ.α. σε εισαγωγικό βεβαίως επίπεδο. Στο τέλος των εργαστηρίων, θα κληθούν να προτείνουν λύση σε ένα πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας που οι ίδιοι / ες θα αποφασίσουν.

Τα εργαστήρια θα λειτουργούν σε καθορισμένη ημέρα της εβδομάδας (κατόπιν συνεννόησης με τους / τις ενδιαφερόμενους/ες) αλλά και σε ημέρες σχολικών γιορτών και εκδρομών.

Για την συμμετοχή είναι απαραίτητη η γονική συναίνεση μέσω εντύπου που θα σας δοθεί. Επίσης είναι απαραίτητη η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών όπως smartphone, tablet και laptop. Το πρόγραμμα ενθαρρύνει τους μαθητές – μαθήτριες να χρησιμοποιούν τις δικές τους συσκευές ή συσκευές που θα παρέχει το σχολείο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να απευθύνεστε στον υπεύθυνο καθηγητή κ. Βασίλη Μπόσκο, 2341025267 εσωτερικό 3.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα