Γενικά

Εργασίες συντήρησης στο κόμβο Πλατανιάς – Μικρού Δάσους – Ευζώνους

Ολοκληρώθηκαν από τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς οι εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος στο τμήμα κόμβος Πλατανιάς – Μικρό Δάσος – Εύζωνοι και συγκεκριμένα στην είσοδο του οικισμού Ευζώνων, στο πλαίσιο εκτέλεσης των εργασιών του έργου «Συντήρηση Π.Ε.Ο.1 από όρια νομού Θεσσαλονίκης – Πολύκαστρο – Εύζωνοι».

Επισημαίνεται ότι η σύμβαση υλοποίησης του έργου υπογράφηκε στις 07-10-2019, είναι αρχικού προϋπολογισμού 1.400.000,00 € και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Επενδυτικών Δαπανών της ΠΕ Κιλκίς – Ίδιοι Πόροι.

Το έργο αυτό, αποσκοπεί στη συντήρηση και αποκατάσταση, καθώς και διαγράμμιση των τμημάτων που θα συντηρηθούν, τμημάτων επιφάνειας του οδοστρώματος της Παλαιάς Εθνικής Οδού 1 από όρια Ν.Θεσσαλονίκης – Πολύκαστρο – Εύζωνοι και ειδικότερα στο οδικό τμήμα που συνδέει του οικισμούς Μικρόδασος και Εύζωνοι, αλλά και μικρότερης έκτασης, επείγουσες παρεμβάσεις, σε άλλα τμήματα του ανωτέρω οδικού άξονα.

Ο οδικός άξονας επί του οποίου πραγματοποιούνται παρεμβάσεις συντήρησης, δέχεται μεγάλο όγκο οχημάτων εξαιτίας της αυξημένης τουριστικής κίνησης κατά τη θερινή περίοδο, καθώς οδηγεί σε πύλη εισόδου της χώρας και, επειδή αποτελεί εναλλακτική διαδρομή έναντι της ΠΑΘΕ, επί της οποίας λειτουργούν τα διόδια των Ευζώνων.

Ως εκ τούτου οι εργασίες αυτές αφενός είναι απαραίτητες για την ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας και αφετέρου θα βελτιώσουν την υφισταμένη κατάσταση του οδοστρώματος σε όποια τμήματα του οδικού δικτύου εκτελεστούν, μέχρις εξαντλήσεως των διατιθέμενων πιστώσεων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα