Ειδήσεις Video

Έργα ύψους 5.800.000 ευρώ στο δήμο Κιλκίς εξήγγειλε ο ΥΠΕΣ Παναγιώτης Θεοδωρικάκος (Βίντεο)

Έργα ύδρευσης και αντιπλημμυρικά στο Κιλκίς, συνολικού προϋπολογισμού 5.800.000 ευρώ εξήγγειλε ο υπουργός εσωτερικών Παναγιώτης (Τάκης) Θεοδωρικάκος κατά την διάρκεια των συναντήσεών του με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Κιλκίς ως εκπροσώπου της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις εορτασμού της 107ης επετείου της επικής μάχης και απελευθέρωσης του Κιλκίς.

Στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” μεταφέρονται τρία σημαντικά έργα που εκσυγχρονίζουν τις υποδομές στο υδροδοτικό δίκτυο, διασφαλίζουν την ποιότητα και επάρκεια του νερού και βελτιώνουν τις λειτουργίες του βιολογικού καθαρισμού.

Ο υπουργός εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος στη χθεσινή συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κιλκίς, μετά το πέρας του προγράμματος εορτασμού των “Ελευθερίων”, ανακοίνωσε ότι διασφαλίζεται πίστωση 5.800.000 εκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίηση των έργων αναβάθμισης ηλεκτρομηχανολογικού (Η/Μ) εξοπλισμού αντλιοστασίων λυμάτων Κιλκίς και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος με τη μέθοδο του συμψηφισμού, κατασκευής αγωγών ομβρίων αντιπλημμυρικής προστασίας Κιλκίς και κατασκευής διυλιστηρίου στο δήμο Κιλκίς, υποδομές για τις οποίες η ΔΕΥΑ Κιλκίς διαθέτει μελετητική ωριμότητα. Τα συγκεκριμένα έργα είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” ελλείψει κονδυλίων όμως μεταφέρονται στο νέο πρόγραμμα που διασυνδέει το Υπουργείο Εσωτερικών με τους Δήμους.

Ο κ. Θεοδωρικάκος κατέστησε σαφές ότι στο “Αντώνης Τρίτσης” θα ενταχθούν και τα νέα έργα που σχεδιάζει η ΔΕΥΑΚ αναφορικά με την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης από αμίαντο σε ένα μεγάλο σύνολο περιφερειακών οικισμών του δήμου Κιλκίς τονίζοντας χαρακτηριστικά την πολιτική του βούληση να επιλυθούν χρόνια ζητήματα ύδρευσης όσα χρήματα κι αν απαιτηθούν για το σκοπό αυτό.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, το οποίο παρουσιάζεται την ερχόμενη Τετάρτη 1η Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός εσωτερικών σημείωσε ότι θα υπηρετήσει σύγχρονες ανάγκες της Αυτοδιοίκησης όπως η ασφάλεια, η δημόσια υγεία, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η πολιτική προστασία και συμπλήρωσε ότι υπολογίζει στη στενή συνεργασία με τους Δημάρχους για την καλύτερη αξιοποίηση των πόρων του προγράμματος.

Ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης καλωσόρισε τον υψηλό επισκέπτη του δήμου Κιλκίς με επαινετικά λόγια για τις βελτιωτικές μεταβολές του “Κλεισθένη” που επέτρεψαν την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ, για τον αποτελεσματικό τρόπο διαχείρισης της δημόσιας διοίκησης την περίοδο της υγειονομικής κρίσης του Covid -19 όπως και για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που επιχειρεί η κυβέρνηση. Ενεχείρισε, επιπροσθέτως, υπόμνημα στον κ. Θεοδωρικάκο με προτάσεις του Δήμου Κιλκίς για θέματα που άπτονται των διοικητικών του αρμοδιοτήτων και επηρεάζουν τις δημοτικές λειτουργίες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι υφυπουργοί ψηφιακής διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, υφυπουργός εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς Παύλος Θωμαίδης, οι αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Με την ευκαιρία της τιμητικής επίσκεψης στο δημαρχείο και του εορτασμού της 107ης επετείου της ιστορικής μάχης του Κιλκίς ο κ. Κυριακίδης επέδωσε στον υπουργό εσωτερικών λεύκωμα για τα εκατό χρόνια ιστορίας του Κιλκίς.

Όσον αφορά στον δήμο Παιονίας ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε, ότι επίκειται η εγκατάστασης ηλεκτροφωτισμού στο δημοτικό στάδιο Πολυκάστρου και τοποθέτηση ελαστικού τάπητα («ταρτάν») στον περιφεριακό στίβο και τα σκάμματά του, συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, ένα έργο το οποίο ήδη έχει εγκριθεί.

Επίσης, ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις γιά συγκεκριμένα έργα, που να πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]