Πολιτισμός

Ξεχωριστή επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος χορός του «Διογένους του Σινωπεύς»

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο χορός του συλλόγου Ποντίων Γουμένισσας και περιχώρων «Διογένης ο Σινωπεύς», που δόθηκε το Σάββατο 23.2.19, στο κλειστό γυμναστήριο της κωμόπολης, το οποίο επιμελήθηκαν και το έκαναν να μοιάζει σαν καινούργιο μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα μετά το πέρας της εκδήλωση, ενώ τα έσοδα του θα διατεθούν για τη δημιουργία ανοιχτής βιβλιοθήκης.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του συλλόγου Χριστόφορος Λαζαρίδης. Εν συνεχεία η Ευγενία Ζελέγκου μέλος του χορευτικού τμήματος παραστάσεων παρουσίασε το πρόγραμμα χορών από συγκροτήματα του τμήματος. Τα συγκροτήματα συνόδευσαν ο λυράρης Αναστάσιος Ευτυχίδης και ο Δημήτρης Ξυγαλατάς στο νταούλι.

Την επιμέλεια και την διδασκαλία του χορού έχει ο χοροδιδάσκαλος Γιάννης Κοτανίδης. Τα «σκήπτρα» της διασκέδασης κράτησε γερά ο «μεγάλος» Στάθης Νικολαϊδης με το γνωστό αυθεντικό τραγουδιστικό του ύφος. Τον συνόδευσαν στην λύρα ο Χάρης Αθανασιάδης και στο νταούλι ο Κώστας Ζώης.

Με την παρουσία τους τίμησαν τον σύλλογο οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, ενώ παρευρέθησαν επίσης, εκπρόσωποι του πολιτιστικού συλλόγου Φιλυριάς, του συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και περιχώρων «Οι Ακρίτες», του συλλόγου Ποντίων Αξιούπολης «Οι Τραντέλλενες», του ποντιακού πολιτιστικού συλλόγου Ποντοηράκλειας, του πολιτιστικού συλλόγου Πικρολίμνης, του ποντιακού συλλόγου Επταλόφου, του ποντιακού πολιτιστικού συλλόγου Κ.Ποταμιάς, του συλλόγου Ποντίων Δυτικού Πέλλας «Οι Υψηλάντες», του συλλόγου γυναικών δήμου Παιονίας «Ευκράντη», του πολιτιστικού συλλόγου Κάρπης του συλλογου γυναικών Γρίβας, του παραρτήματος ΕΓΕ Γουμένισσας και του συλλόγου διδασκόντων .

Ευχαριστίες
Γιά την ξεχωριστή επιτυχία, που σημείωσε ο χορός του, ο σύλλογος Ποντίων Γουμένισας και περιχώρων απευθύνει τις ακόλουθες ευχαριστίες:

«Ευχαριστούμε θερμά τον δήμο Παιονίας και του φορείς της τοπικής αυτοδίοικησης γιά την παραχώρηση του χώρου και ελπίζουμε να τους «βγάλουμε ασπροπρόσωπους» με την επιμέλεια και την προετοιμασία μας ώστε να μην δημιουργηθούν φθορές.

Στοχος μας ήταν να παραδοθεί το κτίριο σε καλύτερη κατάσταση από αυτήν που το λάβαμε και πιστεύουμε ότι επετεύχθη. Γιά την παραχώρηση του χώρου πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου παρουσία μελών του δημοτικού συμβουλίου.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την αντιδήμαρχο γεωργίας και κτηνοτροφίας Ελένη Δούμου η οποία έζησε με εμάς το άγχος της προετοιμασίας του χώρου και συνέδραμε τα μέγιστα ώστε να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τον στόχο μας (ήταν και αυτό που δεν δίστασε να βάλει την υπογραφή της).

Ευχαριστούμε επίσης τον δήμο Κιλκίς και τον πολιτιστικό σύλλογο Καμπάνη για την συνεργασία, την αμεσότητα και την προθυμίά να μας διαθέσουν μοκέτες ώστε να καλυφθεί το δάπεδο του γυμναστηρίου.

Αναφέρουμε δε, ότι κατά την επιστροφή τους, λάβαμε τα συγχαρητήρια των υπευθύνων γιά την καθαριότητα και την επιμέλεια με την οποία παραδόθηκαν.

Των 1ου και 2ου δημοτικών σχολείων Γουμένισσας, του μητροπολιτικού συμβουλίου του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Γουμένισσας, του τμήματος Fit Team Anastasia. Επίσης ευχαριστούμε όλους τους επαγγελματίες οι οποίοι μας προσέφεραν απλόχερα τα δώρα τους γιά να διεξάγουμε λαχειοφόρο αγορά.

Ευχαριστούμε το χορευτικό τμήμα και τους εθελοντές γιά την υποστήριξη, την καλή τους διάθεση και την αγάπη τους. Σε όλους τους εθελοντές που εργάσθηκαν στον χώρο προσέφερε φαγητό και ποτό το κατάστημα Αλατοπίπερο (πιτσαρία-ψησταριά) του Αγγελου Βούζα και τον ευχαριστούμε θερμά.

Τέλος, ευχαριστούμε την Ευγενία Μέρμηγκα (φωτογραφείο Photoshop), η οποία παρέστη στην εκδήλωση και την κάλυψε φωτογραφικά.

Χαιρόμαστε που γιά ακόμη μία φορά το παρών διοικητικό συμβούλιο πρωτοτύπησε με την δράση του και πραγματοποίησε μία εκδήλωση που ατίστοιχη της δεν έγινε ποτέ μέχρι σήμερα. Συνεχίζουμε».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]