Κοινωνία

Επιτυχής ο κύκλος των βιωματικών εργαστηρίων με τίτλο «Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους»

Την Κυριακή 13.12.15 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η σειρά βιωματικών εργαστηρίων με τίτλο: «Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους», που διοργανώθηκαν από τον συμβουλευτικό σταθμό νέων της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς και το σύλλογο επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης» – Φορέα των λαϊκών πανεπιστημίων Κιλκίς και Παιονίας, σε συνεργασία με τη σχολική σύμβουλο 15ης περιφέρειας προσχολικής αγωγής κα Κ. Βέλκου και την κοινωνική λειτουργό Γ. Τριανταφυλλίδου.
Στα εργαστήρια που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2015 στην αίθουσα του εργατικού κέντρου Κιλκίς και στην αίθουσα της «Τέχνης», μετά από έκκριση της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου παιδείας, έρευνας και θρησκευμάτων, συμμετείχαν συνολικά 64 άτομα, γονείς και παιδιά.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:
«Η βιωματική και εμψυχωτική αυτή δράση έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες, γονείς και παιδιά, να εμπλακούν από κοινού στα εργαστήρια, να αξιοποιήσουν τεχνικές αυτοσχεδιασμού, πρωτότυπες πρακτικές διαλόγου και επικοινωνίας. Επετεύχθη με την ολοκλήρωση της δράσης, σύμφωνα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων στην αξιολόγηση του εν λόγω προγράμματος, να διαμορφώσουν μεταξύ τους μια ιδιαίτερη σχέση αλληλεπίδρασης. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι, πέρα από το ψυχαγωγικό μέρος, ανέπτυξαν τη δημιουργική τους φαντασία μέσα από τα ερεθίσματα που τους δίνονταν κάθε φορά, αυτοσχεδιάζοντας, εκπληρώνοντας έτσι τον αρχικό στόχο του προγράμματος «Μαθαίνουμε να παίζουμε και παίζουμε για να μάθουμε».

Σημαντική για την επιτυχία της προσπάθειας αυτής υπήρξε η συμβολή της συντονίστριας Κυριακή Βέλκου, γι αυτό και επιθυμούμε ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε, καθώς και την Γεωργία Τριανταφυλλίδου που στάθηκε αρωγός και συμπαραστάτης. Επίσης, ευχαριστούμε το διοικητικό συμβούλιο του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς και της «Τέχνης» για την παραχώρηση των αιθουσών και της υλικοτεχνικής υποδομής για την πραγματοποίηση των εργαστηρίων. Ιδιαίτερες όμως ευχαριστίες οφείλουμε στους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους και μοιραστήκαμε όλοι μαζί στιγμές ξεγνοιασιάς αλλά και δημιουργίας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]