Αγροτικά

Επιτυχία στις εξετάσεις αγροτών στην χρήση γεωργικών φαρμάκων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από την «Επιμορφωτική Κιλκίς» το πρώτο τμήμα εξετάσεων αγροτών στην πιστοποίηση για την ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων.

Η «Επιμορφωτική Κιλκίς» είναι αυτήν την στιγμή ο μοναδικός φορέας κατάρτισης και το μοναδικό εξεταστικό κέντρο στον νομό, εγκεκριμένο από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων.

Οι υποψήφιοι, αφού πρώτα συμμετέσχαν σε οργανωμένο πρόγραμμα κατάρτισης και προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης, διάρκειας δέκα ωρών, σημείωσαν 100% επιτυχία στις εξετάσεις.

Οι εξετάσεις έγιναν αυτόματα μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, ένας υπολογιστής ανά εξεταζόμενο, και τα θέματα λήφθηκαν ηλεκτρονικά από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, διαφορετικά για κάθε εξεταζόμενο.

Η διαδικασία κύλησε ομαλά και η συνεργασία και υποστήριξη από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων για την όλη διοργάνωση και τη λήψη των ερωτήσεων της εξέτασης υπήρξε άψογη.

Καθοριστικής σημασίας υπήρξε ο άρτιος εξοπλισμός πληροφορικής και η υποδομή που διαθέτει η «Επιμορφωτική Κιλκίς» και πληροί όλες τις τεχνικές προδιαγραφές που απαιτούν το υπουργείο και η ειδική εφαρμογή των εξετάσεων.

Το Πιστοποιητικό απονεμήθηκε στους επιτυχόντες αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων, σε κλίμα ικανοποίησης και θετικών εντυπώσεων.

Υπενθυμίζεται, ότι από 26.5.15 η πώληση γεωργικών φαρμάκων εγκεκριμένων για επαγγελματική χρήση περιορίζεται στα πρόσωπα που διαθέτουν το πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

Η «Επιμορφωτική Κιλκίς» διοργανώνει συνεχώς:
o Προγράμματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης
o Εξετάσεις πιστοποίησης
σε Κιλκίς και Πολύκαστρο
Γιά περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν:
Κιλκίς: Δοϊράνης 56, τηλέφωνο και φαξ: 23410 28705, 29690, 23411 02185
Πολύκαστρο: Εθνικής Αμύνης 37 (σύλλογος «Ακρίτες»), τηλ. 23430 97340.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]