Πολιτική

Επίθεση «Μετώπου ενάντια στα μεταλλεία σε Κρούσια και Πάικο» κατά Αλέξη Τσίπρα

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τα όσα δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό γιά το θέμα των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στις Σκουριές Χαλκιδικής, εξαπέλυσε το «Μέτωπο αγώνα ενάντια στα μεταλλεία σε Κρούσια και Πάικο», κατηγορώντας τον γιά πλήρη μεταστροφή ως προς την αντιμετώπισή του.

Στην σχετική ανακοίνωση, στην οποία παρατίθεται το επίμαχο σημείο της συνέντευξης Τσίπρα, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

ΣΚΟΥΡΙΕΣ«Πρωθυπουργέ κ.Τσίπρα
Έχοντας παρακολουθήσει τη συνέντευξή σας αυτήν και έχοντας διαβάζει γράμμα-γράμμα τις απαντήσεις σας για το θέμα των Σκουριών σας «χαρτογραφούμε» με θλίψη, οργή και αγανάκτηση:

-Δεν δώσατε απολύτως καμμία απάντηση για το «Στις Σκουριές λειτουργεί ακόμα η «Ελληνικός Χρυσός» με έξι μήνες Αριστεράς και ακόμη οι άνθρωποι τρώνε ξύλο.» Η τοποθέτηση αυτή του κ.Αρβανίτη έχει δύο σκέλη και σχολιάσατε μόνο το πρώτο δηλαδή ότι το εργοστάσιο λειτουργεί ακόμη. Επικίνδυνα ανήθικη η μη τοποθέτησή σας για το «αριστερό» ξύλο!

Ξεκινάτε την όλη τοποθέτησή σας αναφερόμενος στην «επιχείρηση». Εδώ βλέπουμε πολλά: α) Εύστοχη χρήση του «επιχείρηση» αντί των «εταιρία» / «εξορυκτικός κολοσσός», «Eldorado Gold» με ό,τι αυτό εννοεί σε παγκόσμια κλίμακα περιβαλλοντικών εγκλημάτων. β) Προτάσσετε την «καημένη» την επιχείρηση λοιπόν που δε μπορεί να λειτουργήσει χωρίς άδεια, ενώ μόλις προηγουμένως σας τέθηκε η πραγματικότητα ότι η εταιρεία λειτουργεί! ή γ) Μας αναδεικνύετε ως έργο των έξι μηνών συν δυόμισυ ετών (γιατί μέσα στο κίνημα ήσαστε εδώ και 3 χρόνια και το γνωρίζετε πολύ καλά εκ των εκλογικών αποτελεσμάτων στη Χαλκιδική!) το ότι δεν δώσατε την άδεια ;;!!!

Μα τι να την κάνει την άδεια Πρωθυπουργέ μας η εταιρεία; Την βλέπετε να κωλύεται να προχωρά παρ’ όλο ότι έχει «γραμμένο» το υπουργείο και με υπεροψία συνεχίζει την δουλειά της; Για παρατηρήστε στις επόμενες φωτογραφίες των ημερών πόσο «εμποδίζεται» η εταιρία από την αριστερή κυβέρνησή σας που τουλάχιστον τρία χρόνια τώρα προεκλογικά πλεύρισε το κίνημα των κατοίκων. Ορίστε πόσο την εμποδίσατε!:

– Αποκαλείτε το περιβαλλοντικό έγκλημα «διαλογή» ενώ στο ΥΠΑΠΕΝ έχετε παραλάβει από το κίνημα των κατοίκων προ πολλού τεχνικό φάκελο με όλα τα στοιχεία για την υποτιθέμενη διαλογή η οποία μπορεί μόνο να γίνει με το θανατηφόρο κυάνιο αφού η προτασσόμενη τεχνική της εταιρείας είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας
ΣΚΟΥΡΙΕΣ
– Με πολλή ειλικρίνεια παραδέχεστε ότι τώρα που είστε κυβέρνηση «άλλαξε ο Μανωλιός»! Στην «μάχη» που επικαλείστε, εσείς είστε απόντες – άλλοι «τρώνε» το ξύλο. Και η «μάχη» που επικαλείστε «Οι άλλοι είναι οι νεοφιλελεύθεροι και άγονται και φέρονται αναλόγως». Εσείς;
Είναι πια και δικό σας δημιούργημα, δρώντας όπως και οι προκάτοχοί σας. Με μία διαφορά; Αυτοί σας ξεπερνούν σε ειλικρίνεια!

-Σαν να ήμαστε σε κουβεντούλα καφενείου μιλάτε για 5.000 εργαζόμενους! Αυτό είναι ΨΕΜΜΑ τόσο στον αριθμό όσο και στους εργαζόμενους. Έχετε τον τρόπο να δείτε πόσοι εργάζονται, πόσοι είναι εργολάβοι, πόσοι υπογράφουν ότι εργάζονται και άλλα πολλά κόλπα. Πάντως 5.000 δε θα βρείτε πουθενά, εξ άλλου πρώτη απόδειξη αποτελεί το πρόγραμμα της ίδιας της εταιρίας στο οποίο δεν υπάρχει για ποτέ στο μέλλον αναφορά σε 5.000 θέσεις εργασίας. Και οι «εκ παραδρομής» συγγνώμες, είναι απάντηση;

-Με απόλυτη ειλικρίνεια αποδώσατε τις έννοιες που εννοείτε: «Κοινωνική δικαιοσύνη είναι οι άνθρωποι που δούλευαν να μην χάσουν την δουλειά τους». Το λοιπόν, μελισσοκόμοι, γεωργοί, κτηνοτρόφοι, ξενοδοχοϋπάλληλοι, καταστηματάρχες του τουριστικού κλάδου αποβάλλονται από την έννοιά σας της κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά αυτό αναγνωρίζουμε πως ήδη μας το έχετε γνωρίσει με το «Μνημόνιο 3».

-Δεν κάνατε καμμία αναφορά στην αισχρή αποφυγή φόρων στην οποία εξασκείται με τόση επιτυχία η «επιχείρηση». Πριν μερικές ημέρες η σχετική έρευνα έπαιξε στην Ολλανδική τηλεόραση αλλά εσείς δε γνωρίζετε τίποτε; Στην ολλανδική τηλεόραση η «Εldorado Gold» και η φοροαποφυγή μέσω Ολλανδίας (βίντεο) Άραγε τα παρελθόντα δημοσιεύματα για κατοχή χαρτοφυλακίου της «επιχείρησης» από στελέχη σας, το γνωρίζετε; Ο Σταθάκης, ο Τσακαλώτος και το πλυντήριο των ΜΜΕ στον Μηταράκη.

– «Χειρίζεται» «χειρίστηκε» και α-μπε-μπα-μπλομ! Ποια λύση ψάχνετε; Εδώ δεν ήταν η ευκαιρία σας να αναφερθείτε στην «Ελληνικός Χρυσός»;

-Δεν κάνατε καμμία αναφορά στο «παρελθόν» της υπόθεσης με τους πιο πετυχημένους πρωταγωνιστές της διαπλοκής, αυτήν τη διαπλοκή που υποτίθεται πως εσείς θέλετε να «χτυπήσετε»; Εδώ δεν υφίσταται ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης για εσάς; Ηθικά λοιπόν δεν τρέχει και τίποτε για εσάς; Η αριστερή κυβέρνηση θα διεκδικήσει τα χρήματα που επιδικάστηκαν από την φίλη Ευρώπη για το εξόφθαλμο ξεπούλημα της Χαλκιδικής ή θα συνεχίσει την άσκηση έφεσης κατά της απόφασης αυτής που δικαιώνει το κράτος;

-Είναι ολοφάνερο ότι αυτό που κάνατε είναι να αφήσετε να δημιουργηθεί το τετελεσμένο – να σηκωθούν τα εργοστασιακά κτίσματα, να δουλεύει το πράμα για να έχετε να επικαλεστείτε την «κοινωνική δικαιοσύνη» στο πρόσωπο των εργαζόμενων. Εσείς κάνατε χρήση των συνθηκών που δημιούργησαν οι άλλοι για να μας στήσετε στον τοίχο με το αριστερό επιχείρημα «έχεις ευθύνη να μην οδηγήσεις 5.000 εργαζόμενους στην ανεργία». Χειραγώγηση της αριστερής μας συνείδησης θα το έλεγε κανείς αυτό.

-Τέλος, δεν κάνατε καμμία αναφορά στο όλο πλάνο που ετοίμασαν οι προηγούμενοι με Κιλκίς, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και ποιος ξέρει τι άλλο στον χορό της μεταλλείας. Ούτε αυτό το γνωρίζετε; Ούτε τη σύνδεση του όλου θέματος με τις συμβάσεις CETA και ΤΤΙΡ γνωρίζετε; Για αυτό ξεκινήσατε λέγοντας «αυτό που εγώ ξέρω»;

Όλα τα γνωρίζατε και τα γνωρίζετε. Όλα! Οι υπουργοί αλλάζουν, οι Σκουριές όμως μένουν… Επίσης παραμένουμε ζωντανοί και εμείς οι κάτοικοι που τραβάμε με τα μαλλιά τα στεγαστικά μας δάνεια σε ένα ακόμη κομμάτι της Ελλάδας που σχεδιάζεται να παραδοθεί στα χέρια της εξορυκτικής «επιχείρησης», εμείς που είμαστε ένα με τους Χαλκιδικιώτες κατοίκους, εμείς που μας κατατάξατε εκτός «κοινωνικής δικαιοσύνης».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα