Πολιτική

Επίθεση της ΕΛΜΕ Κιλκίς εναντίον του Ανδρέα Λοβέρδου

Την έντονη αντίδραση της ΕΛΜΕ Κιλκίς κατά του πρώην υπουργού παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου προκάλεσε το έγγραφο του τελευταίου με ημερομηνία 26.1.15, με το οποίο οριζόταν η πληρωμή των στελεχών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στους οποίους είχε ανατεθεί η διαδικασία της αξιολόγησης.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου παιδείας «πρωτοτύπησε» ξανά, δίνοντας νέα δείγματα γραφής μία ημέρα μετά τις εκλογές. Με έγγραφο, που έχει την υπογραφή του τέως υπουργού παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου, και με ημερομηνία 26 Ιανουαρίου 2015, ορίζεται η πληρωμή σε εκατοντάδες στελέχη, περιφερειάρχες, διευθυντές εκπαίδευσης και σχολικούς συμβούλους για τις «υπηρεσίες» τους στην υλοποίηση της διαβόητης «αξιολόγησης».

Έως και το πρωί της 26ης του Γενάρη γνωρίζαμε καλά, ότι ο «θεσμός» της «αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών στόχευε κατ’ ευθείαν στην υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης (βλ. σχολεία πολλών «ταχυτήτων», συγχωνεύσεις σχολείων, διαθεσιμότητα, απολύσεις) και στην τρομοκράτηση εκπαιδευτικών (βλ. «Σσς … μη μιλάς! Θα αξιολογηθείς αρνητικά και θα σε απολύσουν…).

Το πρωί (!) της ίδιας μέρας, λοιπόν, μάθαμε, με τον πλέον επίσημο τρόπο, ότι η διαδικασία αυτή είχε και έναν ακόμη στόχο: Την απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ από τα «στελέχη» της εκπαίδευσης που πρόθυμα έσπευσαν να διεκπεραιώσουν την … αποστολή τους!
Οι μάσκες έπεσαν!

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Κιλκίς καταγγέλλει
την προκλητική αυτή απόφαση του τέως υπουργού παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου και απαιτεί!

-Να δεσμευτούν τα χρήματα που προορίζονται για τους «αξιολογητές» και να δοθούν για τις τεράστιες ανάγκες των σχολείων για θέρμανση, κάλυψη των κενών σε προσωπικό και άλλων αναγκών,
-Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι νόμοι της «αξιολόγησης»,
-Να υπαχθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί στο καθεστώς της ακώλυτης μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα