Πολιτική

Επιστρέφει στο «προσκήνιο» και το ΠΑΣΟΚ ο Γ. Φλωρίδης

Επιστρέφει στο πολιτικό «προσκήνιο» ο πρώην βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός , με έγγραφη δήλωση του ανακοίνωσε ότι συμπαρατάσσεται με το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη κάτι που «ανοίγει τον δρόμο» για μιαν ακόμη βουλευτική υποψηφιότητα. Μάλιστα σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το πιθανότερο είναι να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος. Στην δήλωση του ο κ. Φλωρίδης αναφέρει τα εξής:

« Οι εκλογές που έρχονται αποτελούν ορόσημο για τη χώρα και την παράταξη. Στη σημερινή συνθήκη όπου η ασφαλής πορεία της χώρας αποτελεί αδιαμφισβήτητη προτεραιότητα, έλαβα την απόφαση να συμπαραταχθώ με το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη, το κόμμα από το οποίο προέρχομαι και από το οποίο συγκεκριμένες πολιτικές με οδήγησαν στο να απομακρυνθώ.

Συμπαρατάσσομαι με το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη για να συμβάλω ενεργώς στη διαμόρφωση μιας ισχυρής και διακριτής πολιτικής δύναμης που θα σταθεί με αξιώσεις απέναντι στο νέο διχασμό που προκαλεί η τυφλή σύγκρουση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Μιας δύναμης που θα προτάξει τη μεταρρυθμιστική ευθύνη απέναντι στις στρατηγικές του συντηρητικού εκφοβισμού και της αριστερής λαϊκιστικής ανευθυνότητας. Είναι φανερό ότι η άρση της πολυδιάσπασης και η παραταξιακή ενοποίηση του χώρου δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε μέσα από προσωπικά κόμματα χωρίς πολιτική αιτία ύπαρξης, ούτε από απολιτικά ρεύματα άγνωστης πολιτικής κατεύθυνσης, ούτε και από κόμματα που επικαιροποιούν το χρεωκοπημένο λαϊκισμό. Χρειάζεται μια ενιαία και υπεύθυνη Μεταρρυθμιστική Παράταξη και, συμπαρατασσόμενος σήμερα με το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, θα συμβάλλω στη διαμόρφωσή της.

Μετά την παραίτησή μου από το Ελληνικό Κοινοβούλιο τον Ιούνιο του 2011 και την παράδοση της βουλευτικής μου έδρας στο ΠΑΣΟΚ, στο οποίο και ανήκε, άσκησα συχνά κριτική, με δύο βασικούς άξονες:

Την ολιγωρία της αυτοδύναμης τότε κυβέρνησής του να οργανώσει και να υπηρετήσει με συνέπεια μια πολιτική εθνικής συναίνεσης, γεγονός που υπήρξε και ο βασικός λόγος της παραίτησής μου. Η ανυπαρξία πολιτικής συναίνεσης που ήδη τότε διαφαινόταν ως μείζων εθνική ανάγκη επιβλήθηκε εκ των υστέρων από τα ίδια τα πράγματα (κυβέρνηση Παπαδήμου και συμμαχικά σχήματα διακυβέρνησης από τις εκλογές του 2012).

Τη μεταρρυθμιστική κόπωση των συγκυβερνήσεων, αλλά και τις λαϊκιστικές αναδιπλώσεις του ίδιου του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην επείγουσα ανάγκη τολμηρών και προωθητικών αλλαγών που ήταν –και παραμένουν- απαραίτητες για την οικοδόμηση ενός θεσμικώς και δημοκρατικώς ανανεωμένου πολιτικού συστήματος με διαφάνεια και αξιοκρατία παντού, μιας νέας παραγωγικής οικονομίας και ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους.

Σήμερα, η δυσμενής πολιτική συνθήκη που διαμορφώνεται για τη χώρα επιβάλλει στη συνείδησή μου τη συμμετοχή στο πολιτικό γίγνεσθαι, από τον χώρο τον οποίο αναγνωρίζω ως τον συνεπέστερο από τους υπάρχοντες για την εξασφάλιση της αναγκαίας εξομάλυνσης στην ευρωπαϊκή μας πορεία. Στις αδιαμφισβήτητες εθνικές δυσκολίες δεν μπορώ να παραμείνω αμέτοχος. Παρά τις διαφοροποιήσεις μου, εκτιμώ ότι το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη μπορεί να παίξει το σταθεροποιητικό ρόλο που χρειάζεται η χώρα, υπερβαίνοντας τις μέχρι τώρα πολιτικές της αδυναμίες.

Απευθυνόμενος στους πολίτες με τους οποίους συμμετείχα σε κοινούς αγώνες και με τίμησαν με την ψήφο τους καθώς και στους φίλους, συνοδοιπόρους και συνεργάτες με τους οποίους δουλεύουμε για την επίτευξη κοινών πολιτικών στόχων όλα αυτά τα χρόνια, διαβεβαιώνω ότι οι στρατηγικοί άξονες της ευθύνης, της συναίνεσης και των μεγάλων αλλαγών μέσα από ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις παραμένουν σταθερά στοιχεία της πολιτικής αντίληψης και πρακτικής. Και αυτά θα εξακολουθήσουν να είναι η προτεραιότητά μου μέσα από την παρούσα συστράτευση.

Συνάντηση με τον Γιώργο Φλωρίδη, που τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, είχε το μεσημέρι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ευχόμενος καλή επιτυχία στον κοινό αγώνα τους, «στη μάχη αυτών των τόσο κρίσιμων εκλογών για τη χώρα».

Σε κοινές δηλώσεις τους στη Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «ο Γιώργος Φλωρίδης, με τον οποίο γνωριζόμαστε σχεδόν 40 χρόνια, έχει καθαρές ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις. Πιστεύει στην ανάγκη ενός σύγχρονου λειτουργικού κράτους, ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, σε μία Ελλάδα ανταγωνιστική, ισχυρή μέσα στην Ευρώπη».

«Και αυτό το παλεύει με δημοκρατικό και παραταξιακό ήθος, γιατί όταν διαφώνησε με καταστάσεις που είχαν δημιουργηθεί πριν τον ανασχηματισμό του Ιουνίου 2011 παραιτήθηκε από βουλευτής και παρέδωσε την έδρα του στο ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι «τώρα, η παρουσία του, το ήθος του, οι κοινωνικές του αναφορές μάς επιτρέπουν να πολλαπλασιάσουμε το μήνυμά μας που λέει στον Έλληνα πολίτη: “Άκουσε, το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη μπορεί να είναι ο μόνος εγγυητής για τη μετεκλογική πορεία της χώρας”. Γιατί η χώρα χρειάζεται εθνική ενότητα, εθνική στρατηγική, πρέπει να διαφυλάξουμε αυτό που κατακτήσαμε με τόσες θυσίες, πρέπει να σχεδιάσουμε και να οικοδομήσουμε όλοι μαζί την Ελλάδα μετά το μνημόνιο και την κρίση για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος».

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσωπεί τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]