Γενικά

Επιστημονική διάλεξη έδωσε η M.Sc. ψυχολόγος Έλλη Φρεγγίδου

Επιστημονική διάλεξη έδωσε η M.Sc. ψυχολόγος Έλλη Φρεγγίδου, την Κυριακή 18..1.15 στο εργατοϋπαλληλικό κέντρο Κιλκίς, υπό την αιγίδα της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς (συμβουλευτικός σταθμός νέων και του λαϊκού πανεπιστημίου, συλλόγου επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας. Η διάλεξη είχε ως θέμα “Η χαρά στη ζωή μας…”.
Η κατάμεστη αίθουσα κατέδειξε το ενδιαφέρον του κόσμου, σε μια περίοδο οικονομικών δυσχερειών και ανέχειας, για ελπιδοφόρες και ενθαρρυντικές διεξόδους στη ζωή μας. Η κ. Φρεγγίδου αναφέρθηκε εκτενώς σε ζητήματα που παρεμποδίζουν το αίσθημα χαράς αλλά και στο πώς μπορούμε να επιδιώξουμε εμείς τη χαρά και την ουσιαστική ευτυχία μας. Επισημάνθηκε, επίσης, ότι δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές επιτυχίας, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ευθύνη του ίδιου του ατόμου για την προσωπική του ευτυχία.
Οι συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν με πληθώρα ερωτημάτων και τοποθετήσεων που αφορούσαν τις πολλαπλές διαστάσεις τις χαράς, υπό το πρίσμα της φιλοσοφίας, της θρησκείας, της ιατρικής και της πολιτικής. Η ανταλλαγή απόψεων έδωσε μεγάλη χαρά στους παρευρεθέντες, οι οποίοι και διεπίστωσαν πόσο εκλείπει η επικοινωνία και η καθημερινή επαφή με τους συνανθρώπους μας από τη ζωή μας.

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]