Πολιτική

Επίσκεψη του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Κ.Μακεδονίας

Τον δήμο Παιονίας επισκέφθηκε την Παρασκευή 26.1.18 ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ανανιάδης συνοδευόμενος από τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ.κ. Αριστείδη Παπαδόπουλο και Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας το ΕΠΑΛ Αξιούπολης όπου συνομίλησε κατ’ ιδίαν με το δεκαπενταμελές μαθητικό συμβούλιο, άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Στη συνέχεια, συγκάλεσε συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων στην οποία πήρε μέρος ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς και ο πρόεδρος ΕΛΜΕ Κιλκίς κ. Γεώργιος Ξενέλης. Αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος, ακούστηκαν όλες οι απόψεις γύρω από τεχνικά και παιδαγωγικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο. Στο τέλος της συζήτησης, ο περιφερειακός διευθυντής μαζί με τον διευθυντή εκπαίδευσης του νομού, προτάσσοντας τη σημασία και την αναγκαιότητα της ομοψυχίας, της ομαλής συνεργασίας και παιδαγωγικής προς όφελος των εκπαιδευτικών και μαθητών, πρότεινε λύσεις στα προβλήματα και τις αντικρουόμενες απόψεις.

Έπειτα μετέβη στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Νέα Καβάλα. Συνομίλησε με τους υπεύθυνους φορείς της περίθαλψης και ασφάλειας του κέντρου, τους συντονιστές εκπαίδευσης προσφύγων και ενημερώθηκε από όλους για όλα τα προβλήματα της δομής, τις δυσκολίες του έργου που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί και οι συντονιστές. Πρότεινε και αναζήτησε τρόπους επίλυσης. Άξιο θαυμασμού της επίσκεψης ο νεοσύστατος χώρος του νηπιαγωγείου της δομής, διαμορφωμένος κατάλληλα από τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών.

Τελικός σταθμός του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης το 1ο δημοτικό σχολείο Πολυκάστρου που για δεύτερη σχολική χρονιά στον απογευματινό κύκλο λειτουργεί δομή υποστήριξης εκπαίδευσης προσφύγων (ΔΥΕΠ).

Μαζί με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Αριστείδη Παπαδόπουλο, καθώς και τον σχολικό σύμβουλο της 3ης Περιφέρειας της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς κ. Ιωάννη Τρικκαλιώτη, συνομίλησε με τον σύλλογο διδασκόντων και τη διεύθυνση του σχολείου για όλα τα θέματα που τους απασχολούν και εξήρε την προσπάθεια όλων στο δύσκολο έργο που επιτελούν και ιδιαίτερα με τα προσφυγόπουλα. Η περιοδεία έκλεισε αργά το μεσημέρι.

Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι σχολικοί σύμβουλοι θα βρίσκονται πάντα σε συνεχή συνεργασία και προσπάθεια παρακολουθώντας και αντιμετωπίζοντας όλα τα προβλήματα που προκύπτουν στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Περισσότερα

Στ.Παραστατίδης: Τρεις προτάσεις για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης στη χώρα και την αναδιανομή του πλούτου

Παρουσίασε στοιχεία για το φορολογικό πλαίσιο στη χώρα, αλλά και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ Στο κάδρο της πολιτικής επικαιρότητας φαίνεται […]

Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]