Εκπαίδευση

Επίσκεψη μαθητών της Γ΄ τάξης του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ

Την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ΄ Τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, στη Θεσσαλονίκη.

Τα παιδιά μας δέχθηκε στο μάθημά του ο καθηγητής Ιωάννης Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ. Το μάθημα φέρει τον τίτλο «Σύγχρονα Θέματα Διεθνούς Πολιτικής» και διδάσκεται στην αίθουσα 212. Ο Καθηγητής καλωσόρισε τα παιδιά στο μάθημά του και τους μίλησε για τις σπουδές στο ΑΠΘ, τις σχολές και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις σπουδές στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, τα μαθήματα και τις προοπτικές και τις ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων του Τμήματος.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, καλωσόρισε τα παιδιά, τους μίλησε για τη Σχολή και συνεχάρη τους συνοδούς εκπαιδευτικούς και τα παιδιά για τη συγκεκριμένη δράση.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας παρακολούθησαν την παράδοση του μαθήματος του καθηγητή κ. Παπαγεωργίου με θέμα: «Το Δίκαιο της Θάλασσας» και συμμετείχαν ενεργά στο μάθημα. Απάντησαν εύστοχα σε ερωτήσεις του Καθηγητή σχετικές με έννοιες όπως, χωρικά ύδατα, αιγιαλίτιδα ζώνη κ.λ.π., γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τον κ. Παπαγεωργίου, που συνεχάρη τα παιδιά για το γνωστικό τους επίπεδο και επισήμανε πως οι ερωτήσεις που του απηύθυναν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ήταν εύστοχες και κατέδειξαν το ενδιαφέρον των παιδιών για το συγκεκριμένο θέμα.

Η συγκεκριμένη δράση είχε ως στόχο την εξοικείωση των μαθητών και των μαθητριών μας με την Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, την ενίσχυση της υπευθυνότητας, της αυτοπεποίθησης και  της προσωπικότητάς τους, την επίλυση αποριών τους σχετικά με τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο, την κινητοποίησή τους, αλλά και τη βελτίωση των σχέσεων εκπαιδευτικών και μαθητών/-τριών.

Η δράση ήταν μια πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών του σχολείου μας, Σοφίας Μεσίγκου, Φιλολόγου και Πολιτικής Επιστήμονος και Κωνσταντίνου Μυρωνίδη MSc Φυσικού, οι οποίοι και συνόδεψαν τα παιδιά στο Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με τη Διευθύντρια του σχολείου μας, κ. Αικατερίνη Ρώσσιου.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους καθηγητές του Α.Π.Θ. Γρηγόρη Ζαρωτιάδη και Ιωάννη Παπαγεωργίου για την εγκάρδια υποδοχή των μαθητών/-τριών μας και τις πολύτιμες συμβουλές τους και ελπίζουμε να συνεχιστεί η συνεργασία του σχολείου μας με τη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, επιθυμία που εκφράστηκε και από τους καθηγητές της σχολής.

Περισσότερα

Ζούμε μια μαγική εικόνα. Κρίσιμα θέματα έρχονται στην επιφάνεια κάθε μέρα που αφορούν μείζονα κοινωνικά ζητήματα και κατ’ επέκταση την εκπαίδευση

Του Κώστα Ανθόπουλου* και Νίκου Τσούλια* Και το σχολείο χωρίς ουσιαστική υποστήριξη μοιάζει να είναι με νησίδα μέσα στην έρημο. […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας