Γενικά

Επισημάνσεις Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς κατά τη διάρκεια του lockdown στο νομό Κιλκίς

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς, με αφορμή τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στο νομό μας από τις 11.9.20, θέλει να επισημάνει σε όλους ότι:

Η αυστηρή τήρηση των έκτακτων μέτρων θα βοηθήσει στο να αποφύγουμε πιθανή επιβολή παρόμοιων ή και αυστηρότερων μέτρων στο μέλλον, πιθανώς και με χρονική διάρκεια μεγαλύτερη των δύο εβδομάδων.

Η τήρηση παρόμοιων περιοριστικών μέτρων σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως η Χαλκιδική, η Πάρος, ο Πόρος κ.α., αποδείχτηκε άκρως αποτελεσματική στη δραστική μείωση των κρουσμάτων.

Η περίοδος του τοπικού lockdown μπορεί να αποτελέσει μια χρήσιμη περίοδος, ώστε να συνηθίσουμε όλοι μας σε συμπεριφορές τήρησης των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενόψει της έλευσης του χειμώνα και της αναγκαστικής συνύπαρξής μας σε κλειστούς χώρους.

Η επιβολή των πρόσφατων μέτρων αποδεικνύει το πόσο ραγδαία μπορεί να εκτροχιαστεί η κατάσταση από τον υγειονομικό έλεγχο σε περίπτωση χαλαρότητας στην τήρηση των προτεινόμενων οδηγιών.

Κατόπιν αυτών, ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς συστήνει την απαρέγκλιτη τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ και της πολιτικής προστασίας από την κοινότητα, τους ιατρούς, το πολιτικό προσωπικό και τους θρησκευτικούς λειτουργούς του τόπου μας.

Οι ιατροί, ίσως περισσότερο από όλους, γνωρίζουν πόσο επιβαρυντικά λειτουργούν στην ψυχική κατάσταση του κοινού παρόμοια μέτρα, ιδίως όταν παρατείνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από την άλλη πλευρά, όντες στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης ενός πιθανού εκτροχιασμού της υγειονομικής κατάστασης, έχουν την υποχρέωση να λειτουργήσουν ως θεματοφύλακες της υγείας των πολιτών.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα