Γενικά

Επιμένουν να “βάζουν” τον νομό Κιλκίς… “ίσα και όμοια” με την Αττική και τον δήμο Μυκόνου!

Τις… “ασκήσεις επί χάρτου” κάποιων “αρμοδίων” της κεντρικής διοίκησης φαίνεται, ότι συνεχίζει να “πληρώνει” ο νομός Κιλκίς, και ειδικότερα η οικονομία του, όσον αφορά στην μεταχείρισή του στο θέμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού!

Έτσι, στις “ασκήσεις” αυτές οι εν λόγω “ιθύνοντες” εξομοιώνουν το Κιλκίς με… την Αττική και το δήμο Μυκόνου, όσον αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων και στους ρυθμούς διασποράς του νέου κορωνοϊοὐ, προχωρὠντας στην εφαρμογή των αναλόγων μέτρων και σε αυτόν!

Τον αντιμετωπίζοτυν, με άλλα λόγια, ως να βρίσκεται “στο κόκκινο”!

Υπενθυμίζεται, ότι ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων στον νομό, δεκαπέντε το σύνολο, είχε σημειωθεί πριν δύο εβδομάδες (οκτώ στην Γουμένισσα, επτά στην Γρίβα) και είχε να κάνει με την περίπτωση των εκατοντάδων κρουσμάτων σε βιομηχανική μονάδα των Γιαννιτσών, που σημαίνει, ότι έχει ήδη παρέλθει και το διάστημα εφαρμογής των δικαιολογημένων γι’αυτήν την περίπτωση μέτρων “απαγορευτικού” ή “καραντίνας, χωρίς να έχει παρατηρηθεί νέα έξαρση.

Κατά το ίδιο διάστημα σε όλο τον υπόλοιπο δήμο και σε όλο τον δήμο Κιλκίς, δηλαδή… σχεδόν σε όλο τον νομό, αναφέρθηκαν κρούσματα μετρημένα στο δάκτυλο του ενός χεριού απολύτως αντιμετωπίσιμα και χωρίς πρόβλημα διασποράς, και ενώ ο πληθυσμός σε γενικές γραμμές πειθαρχεί στις υποδείξεις γιά τα βασικά μέτρα κατά της διασπορά του νέου κορωνοϊού και προστασίας από αυτόν.

Καμμία σχέση με τις καθημερινές… εκατοντάδες κρουσμάτων και τους ανεξέλεγκτους συνωστισμούς σε διαφόρους κλειστούς και ανοικτούς χώρους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και αλλού, που παρατηρούνται στην Αττική.

Και όμως, οι εφαρμοζόμενοι στον νομό Κιλκίς περιορισμοί είναι… ακριβώς οι ίδιοι, που ισχὐουν γιά την Αττική!

Και έχουν ἠδη αρχίσει να είναι εμφανείς οι δυσμενείς επιπτώσεις αυτής της τακτικής στην οικονομία του νομού, μέχρι σημείου εντόνου προβληματισμού γιά το τι μέλλει γενέσθαι.

Πριν η κατάσταση φτάσει στο “αμήν”, οι τοπικοί άρχοντες οφείλουν να “ψάξουν”το θέμα και να προβούν σε κάθε κίνηση, που θα συμβάλει στην άρση αυτής της επιζήμιας γιά τον τόπο ανισότητας.

Οι εκπρόσωποι του νομού στην Βουλή των Ελλήνων, ο αντιπεριφερειάρχης οι δύο δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι όλων των εμπλεκομένων φορέων, όπως ακριβώς πράττουν τα δέοντα γιά την προάσπιση της δημόσιας υγείας, θα πρέπει, με ανάλογο συντονισμό, να πράξουν ό,τι επιβάλλεται τούτες τις δύσκολες στιγμές και γιά την προστασία της τοπικής οικονομίας, ώστε ο τόπος να αντιμετωπίσει με επιτυχία και τις δύο απειλές γιά όλους τους τομείς της ζωής του.

Ενας αντικειμενικός σκοπός, η επίτευξη του οποίου τίθεται εν αμφιβόλω, εν όσω υφίστανται ανισότητες εις βάρος του νομού ακόμη και στο θέμα των (επαναλαμβάνουμε, σωστών σε σχέση με την παράμετρο της δημόσιας υγείας) μέτρων κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού και προστασίας από αυτόν.

Περιορισμός λειτουργίας σε περίπτερα, κάβες και μίνι μάρκετ

Τον περιορισμό λειτουργίας καταστημάτων λιανικής πώλησης (περίπτερα, κάβες και μίνι μάρκετ) από τα μεσάνυχτα μέχρι και στις 5 πρωί της επομένης σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές όπως η Αττική ανακοίνωσε επισήμως την Παρασκευή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Το μέτρο θα ισχύσει από τις 5 το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου και θα ισχύσει έως τις 4 Οκτωβρίου.

Κλείνουν περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες από τα μεσάνυχτα στην Αττική, στην Ημαθία, Ημαθία, στο Κιλκίς, στην Πέλλα, στην Πιερία, στη Χαλκιδική, στα Χανιά, στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Ζάκυνθο, στη Λέσβο και στη Μύκονο.

Άδικη και άνιση απόφαση καταγγέλλει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, μετά τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά.

Αναλυτικότερα όπως εξήγησε το Κιλκίς όπως και η Ημαθία, η Πέλλα και η Πιερία μπήκαν σε τοπικές καραντίνες από τις 11 Σεπτεμβρίου ως τις 25 Σεπτεμβρίου και μετά από παράταση ως τις 4 Οκτωβρίου.

Αφορμή για το lock down ήταν τα 15 κρούσματα στην δημοτική ενότητα Γουμένισσας μετά την συρροή στην κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά.

Σε 122 δειγματοληψίες που ακολούθησαν όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, ενώ από τις 10 Σεπτεμβρίου τα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς ήταν μόλις 4.

Ο δήμαρχος έστειλε επιστολή στον Ν.Χαρδαλιά ζητώντας το lock down να περιοριστεί μόνον σε έναν δήμο και όχι σε όλον τον νομό.

Τώρα με την λήψη των νέων μέτρων και την μεταμεσονύχτια απαγόρευση των περιπτέρων, συνεχίζεται η αδικία γιατί στο Κιλκίς τέτοιες ώρες έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει συνωστισμός, υποστήριξε ο κ. Κυριακίδης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα