Πολιτική

«Επιλέγουμε τον «ανήφορο» που εγγυάται την ασφάλεια» τονίζει ο Α. Καζαντζίδης

Εν όψει του προκηρυχθέντος γιά την προσεχή Κυριακή 5.7.15 δημοψηφίσματος ο πολιτευτής και πρώην υποψήφιος βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ Αναστάσιος Καζαντζίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Μια χώρα σε πανικό! Με τους πολίτες της αλλόφρονες να τρέχουν σε τράπεζες, υπεραγορές και βενζινάδικα για γενικό ανεφοδιασμό. Λες κι αν αποσύρουν τις τελευταίες καταθέσεις τους ή αν προμηθευτούν δύο κιλά παραπάνω ζάχαρη ή μακαρόνια θα διασωθούν! Και οι άλλοι, οι εξαθλιωμένοι τι θα γίνουν; Τέτοιες ώρες το μεγαλείο της υπερήφανης ελληνικής ψυχής ξεθωριάζει για να βασιλεύσει ο ατομικισμός: Ο σώζων εαυτόν σωθήτω!
Η οικονομική κρίση μας έκανε ευάλωτους και ανέδειξε με κάθε τρόπο τα τρωτά σημεία μας: Την υπερβολή, την προσήλωση την ύλη και την ταύτισή της με την ευδαιμονία. Ένας ολόκληρος κόσμος ψεύτικων αξιών κατέρρευσε με εκκωφαντικό θόρυβο και αναγκαστικά οι Έλληνες προσαρμόστηκαν σε μια νέα δύσκολη πραγματικότητα. Βίωσαν, και εξακολουθούν να βιώνουν, την λιτότητα, αποδέχθηκαν επώδυνα μέτρα με την προσδοκία της ισορροπημένης δημοσιονομικής προσαρμογής, της οικονομικής ανάκαμψης.
Σήμερα ο Ελληνισμός βρίσκεται αντιμέτωπος με μιάν ακόμη σκληρή δοκιμασία. Καλείται σε δημοψήφισμα για να εγκρίνει τα νέα επώδυνα μέτρα ή την έξοδο της χώρας από τον πυρήνα του ευρώ. Ποιός τυφλός δε θα ήθελε το φως του; Κι αν πει «όχι» τι τον περιμένει; Ποιός του εγγυάται ένα ασφαλές οικονομικό περιβάλλον; Ποιά θα είναι η ζωή του;
Γνωρίζουμε τι σημαίνει το «ναι». Είναι μια ανηφορική, μια δύσκολη πορεία αλλά δεν ενέχει τον κίνδυνο του εκτροχιασμού. Το όχι όμως οδηγεί σε αβεβαιότητα.
Τα διλήμματα στην πολιτική και στην ζωή το μόνο που καταφέρνουν είναι να διχάζουν, να δημιουργούν σύγχιση και σκιές.
Δεν ήταν σώφρων η ενέργεια του πρωθυπουργού της χώρας να παρασύρει τον ελληνικό λαό σε δημοψήφισμα. Μακάρι να πρόκειται για διαπραγματευτικό χαρτί, υψηλού ρίσκου και την ύστατη στιγμή να αποσυρθεί το δημοψήφισμα και να επέλθει συμφωνία, ο έντιμος συμβιβασμός μεταξύ ημών και εταίρων.
Για να αναπνεύσουν ζωτικά τμήματα της οικονομίας που στραγγαλίζονται: Ο τουρισμός, η βιομηχανία, οι παραγωγικοί εν γένει τομείς.
Εάν δεν επισυμβεί το ποθούμενο, εύχομαι, ελπίζω και πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θα δείξει υγιή ανακλαστικά και δε επιτρέψει ένα νέο ολέθριο διχασμό.
Ας μείνουμε τουλάχιστον ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε την κοινή μας μοίρα».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Το δημοτικό πάρκο – «Κήπος» ξαναπαίρνει τα σκήπτρα της ομορφιάς στον δημόσιο χώρο της πόλης του Κιλκίς, με νέο αρδευτικό […]

Βελτιωτικές αλλαγές

Μετά τις βελτιωτικές αλλαγές στο δημοτικό πάρκο – «Κήπος» του Κιλκίς για την καλύτερη αισθητική και λειτουργική εικόνα του χώρου […]