Γενικά

Επί το έργον το καινούριο σάρωθρο του δήμου Κιλκίς

Στην εργαλειοθήκη της καθαριότητας προστέθηκε ένα καινούριο πολυχρηστικό μηχάνημα, που διαθέτει αξιόλογες δυνατότητες απόδοσης στη σάρωση και στην καθαριότητα του δημόσιου χώρου.

Το σάρωθρο, επαγγελματικός εξοπλισμός τον οποίο προμηθεύτηκε ο δήμος Κιλκίς από το πρόγραμμα ‘’Φιλόδημος ΙΙ’’, παραδόθηκε στην κυκλοφορία και έδειξε με την πρώτη δοκιμαστική λειτουργία ότι οι προδιαγραφές του είναι εφάμιλλες της δημοφιλίας του σε ότι αφορά την αποτελεσματική απομάκρυνση και αναρρόφηση σκουπιδιών, υπολειμμάτων σκόνης, φύλλων ακόμη και αποτσίγαρων, τόσο σε μεγάλες επιφάνειες πλατειών και πάρκων όσο και σε στενούς χώρους και περάσματα, όπου είναι αδύνατη η πρόσβαση των συμβατικών οχημάτων καθαριότητας.

Το αναρροφητικό σάρωθρο είναι σύγχρονης σχεδίασης, ικανό να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις και στις ιδιομορφίες που παρουσιάζει η σάρωση δημοτικών οδών, με ιδιαίτερη κυκλοφοριακή φόρτιση και μεγάλο όγκο απορριμμάτων σε στενούς χώρους, όπως πεζόδρομοι, πλατείες και στενοί δρόμοι. Στο βασικό του εξοπλισμό διαθέτει τετραδιεύθυνση για τη σάρωση, κάμερες επόπτευσης, φωτισμό τύπου Led, καθώς και   σύστημα ελέγχου και βλαβών.

Στο πεδίο της καθημερινής πλέον λειτουργίας του βρίσκονται οι κεντρικοί δρόμοι του Κιλκίς, οι χώροι της λαϊκής αγοράς, μετά το πέρας της λειτουργίας της κάθε Σάββατο, ενώ η χρήση του θα επεκταθεί σε πλατείες και πεζοδρόμους.

Οι χρήσεις του σάρωθρου θα προσφέρουν ανεκτίμητη βοήθεια στην διαρκή προσπάθεια για την βελτίωση της καθαριότητας μέσα στην πόλη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη – ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στο Κιλκίς